Befutott a Squid Game valóságshow változatának első előzetese

A bizarr műsor novembertől lesz látható.

Két éve az egész világot letarolta a koreai Squid Game, vagy magyarul a Nyerd meg az életed című sorozat, és hamar a Netflix egyik legnézettebb alkotása lett. Nem csoda hát, hogy be is rendelték belőle a második évadot, ami viszont meglepőbb, az az, hogy valóságshow-t is készítettek belőle – ez az ötlet főként a széria sokkoló és kegyetlen természete miatt bizarr.

Összesen 456 versenyző vett részt a Squid Game: The Challenge című vetélkedőn, amit egyébként az Egyesült Királyságban vettek fel, a nyertes pedig nem kevesebb, mint 4,56 millió dollárral, vagyis több, mint 1,6 milliárd forinttal lett gazdagabb. A játékok nagy részét már jól ismehetik a nézők a sikersorozatból, például a “piros lámpa, zöld lámpa” is lesz benne, melynek során a hírek szerint nagyjából a játékosok fele kiesett, de újakat is kitaláltak hozzá a készítők.

A reality hivatalos leírása a következő: bár a Squid Game valóságshow változata nem élet-halál kérdése, így is sok forog kockán. 456 játékos száll versenybe, hogy megnyerjék a 4,56 millió dollárt, ami a televíziós vetélkedők történelmének legnagyobb fődíja. Egy sor játékon keresztül minden egyes résztvevő határait feszegetjük, hogy megkérdezzék maguktól: vajon meddig lennének képesek elmenni a győzelemért?

A műsor készítése egyébként nem volt mentes a botrányoktól. A versenyzők a forgatás során embertelen körülményekre panaszkodtak, például állítólag volt, hogy 0 fok alatti hőmérsékleten kellett szoborként állniuk több, mint fél órán keresztül, és az egyes kihívások felvétele az előre megbeszélt pár óra helyett sokszor több, mint 7 órát vett igénybe. 

https://www.instagram.com/p/CxiWVxRNBW3/?igshid=MzRlODBiNWFlZA%3D%3D

A rendhagyó vetélkedő november 22-től lesz nézhető a Netflixen.