Horrorfilmek, amikből Doja Cat inspirációt nyert új videójához

Nagyon para az új videója.

Még az edzettebb horrorfilm rajongókat is megizzasztja Doja Cat új dalának, ami ironikusan a Demons címet viseli kisfilmje – a rapper/énekesnő a horrorfilmek világának tiszteleg és egy tucat filmes, néha klisés, néha pedig ikonikus jelenetet vegyített a majdnem 4 perces játékidőben. Vegyük sorra, mikből is pontosan.

A koncepció adott: egy, a két gyermekét egyedül nevelő édesanya, akit az Addams Family és a Wednesday sztárja, Christina Ricci személyesít meg, egy emeletes házban paranormális jelenségeket tapasztal az éjszaka közepén. A nyitójelenet után már azt láthatjuk, ahogy Doja démoni alakban kísérti a ház lakóit.

Az egyik legszembetűnőbb jelenet talán a televíziós snitt volt, ami az 1987-es Poltergeist – Kopogó szellem c. filmből lehet ismerős.

Szembe jöhet velünk még a 2018-as Netflixes A Hill-ház szelleméből is pár jelenet – ebben például a You, vagyis a Te színésznője, Victoria Pedretti játszott.

A horrorfilmek szerelmeseinek legszembetűnőbb, talán az alábbi jelenetsor lehet, amit szinte teljesen az 1980-as Ragyogás c. filmből lett kölcsönözve.

Az alacsony költségvetésű, Paranormal Activity óriási lázban tartotta a világot, pláne a 2010-es második rész, az Újabb parajelenségek, melynek ikonikus, konyhai jelenete a videóban is megjelenik 3:14-nél.

Befért még a 2007-es spanyol REC is a repertoárba, melynek később elkészült az amerikai remakeje is, ami már nem lett annyira sikeres, mint elődje.

Természetesen, olyan elemek, mint a pókok, pislákoló fények, kecskék és egyéb szimbólumok végigkísértik az egész játékidőt. Érdemes megnézni, ugyanis nagyon ritka az ennyire mesterien összerakott videó, amit egyébként Chris Breslauer jegyez, aki a MUSICDAILY-nek akkor adott interjút, amikor YUNGBLUD-dal készítette a Strawberry Lipstick című videóját.

Doja új lemeze, a Scarlet egyébként szeptember 22-én érkezik, melynek a borítója két pók lesz.