Budapesten forgatják a Dűne előzménysorozatát

A Netflixes Szívtipró gimi főszereplője is a fővárosunkban tartózkodik.

Miután több hónapot tölt a Dűne filmek forgatása alatt Budapesten többek között Timothée Chalamet, Zendaya és Florence Pugh is, a film sorozat verzióját is hazánkban készítik el Dune: The Sisterhood címmel. A sorozat érkezéséről már beszámoltunk itt.

Igaz, a főszerepekben nincs akkora név, mint az eredeti filmekben, de néhány ismerősen csengő névvel találkozhatunk a következő néhány hónapban Budapest utcáin. Mint írtuk, a 2022-es Netfliex Szívtipró gimi (Heartbreak High) – aminek érkezik a 2. évada – sorozat főszereplője, Josh Heuston is kulcsszerepet játszik majd az HBO MAX (vagyis lassan csak MAX) sorozatában, így nem meglepő, hogy ő már Budapesten tartózkodik. Egy júliusi interjújában mesélt arról, hogy augusztusban érkezik a fővárosunkba és utána legalább fél évig itt is marad forgatni. Az Instagramja alapján már augusztus 20-a előtt itt tartózkodott, ugyanis magáról a tűzijátékról is osztott meg képeket.

Mellette, biztosan itt van a Riverdale (Chad Gekko) vagy a Hazug csajok társasága: A perfekcionisták (Nolan Hotchkiss) színésze Chris Mason is. Mark Strong már több alkalommal tért vissza a sorozat miatt forgatni hazánkba. Rajtuk kívül itt munkálkodik még Sarah-Sofie Boussnina, Emily Watson, Olivia Williams, Travis Fimmel, Jade Anouka vagy Faoileann Cunningham is.

A forgatás várhatóan év végén, de legkésőbb 2024 elején zárul majd le véglegesen. A munkálatok már korábban megkezdődtek, mint ahogy a színészek ideértek.