© MUSICDAILY

„A húszas éveid eleje igencsak zűrzavaros időszak tud lenni” – exkluzív interjú Baby Queennel a Szigetről

Az elmúlt három évben hatalmasat fordult a világ Baby Queennel. 2020. elején még egy londoni lemezboltban dolgozott, mára pedig már maga mögött tudhat egy EP-t, egy mixtape-et, több millióan streamelik a dalait, Olivia Rodrigo vendégeként járta körbe a világot az első turnéjával, a Netflix sikersorozatához, a Heartstopperhez ír zenét, októberben pedig az első albuma is megjelenik. A Quarter Life Crisis névre keresztelt korongon az előadó elmondása szerint az élete minden aspektusáról szó esik majd, ehhez pedig bőven volt alapanyaga.

A 26 éves Bella, születési nevén Arabella Latham, Dél-Afrikában látta meg a napvilágot, azonban 18 évesen Londonba költözött, hogy megvalósítsa az álmait, és énekes lehessen belőle. Bár hosszú út vezetett idáig, mely sokszor nem volt egyszerű, kijelenthetjük, hogy az álmai beteljesültek. Idén nyáron a világ legnagyobb fesztiváljain lépett fel, köztük a Szigeten is, ahol augusztus 13-án, a FreeDome sátorban spanolta fel és varázsolta el a hazai közönséget. A fellépése előtt volt szerencsénk egy kicsit beszélgetni vele, és az interjú során mesélt nekünk a közelgő, első albumáról, a Heartstopperről, arról, hogy milyen volt Olivia Rodrigo-val turnézni, üzent a magyar rajongóinak, és természetesen magyarul is tanítottuk egy kicsit – exkluzív interjú Baby Queennel a Szigetről.

Nagyon örülünk, hogy itt vagy Budapesten. Volt lehetőséged egy kicsit felfedezni a várost?

Sajnos nem, mert tegnap 13 órát töltöttem egy kisbuszban, amíg Romániából elvezettünk idáig. Megérkeztem a hotelbe, és azt éreztem, hogy nekem ennyi volt mára, semmit nem voltam már képes csinálni. Aztán ma reggel egyből idejöttünk, de remélhetőleg este elmegyünk pár kocsmába, és talán holnap reggel szét is tudunk nézni egy kicsit a városban.

Szuper, akkor érezd jól magad! Nemrég jelentetted be a legelső albumod, a Quarter Life Crisis-t. Én nagyon izgatott vagyok miatta, már alig várom, hogy hallgassam. Mi a legfontosabb dolog, amit az album készítése során megtanultál?

Megtanultam, hogy mennyire nehéz előre meghatározni, hogy mit szeretnél alkotni még azelőtt, hogy megalkotnád. Nehéz azt mondani, hogy egy ilyen albumot fogok csinálni, vagy hogy ebben a világban fog mozogni. Nem könnyű beskatulyázni, és megítélni, hogy pontosan mi is az, amit csinálsz, még mielőtt ténylegesen elkészülne.

Megtanultam, hogy az adott dolog, amin dolgozol, rengetegszer megváltozik, mielőtt az embereknek lehetősége lesz meghallgatni.

Aztán a fegyelemről is tanultam még. Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon fegyelmezettnek kellett lennem, hogy be tudjam tartani a határidőket, és be tudjam fejezni a lemezt, ami eléggé nehezemre is esett.

És mi a lemez legfőbb üzenete, amit át szeretnél adni az embereknek?

Számomra ez az album egy őszinte számvetés a legfontosabb eseményekről, amiken a húszas éveim során keresztülmentem.

Úgy gondolom, a húszas éveid eleje igencsak zűrzavaros időszak tud lenni, hiszen a felnőtté válás küszöbén állsz, de sok szempontból még mindig gyerek vagy.

Roppant őszinte voltam a lemezen, és az életem minden egyes aspektusáról szó esik rajta. Remélem, ez reményt kelt majd az emberekben, amikor meghallgatják. Van rajta pár nagyon szomorú pillanat, és tele van nyers őszinteséggel. Mégis úgy érzem, a legfőbb üzenete az, hogy amikor a végére érsz, reményteli érzéssel tölt el. Tudjátok, az élet jó, az élet szép.

Fontos része vagy a Heartstopper családnak, a második évadban pedig szerepelsz is. Van kedvenc emléked a forgatásról?

Hű, kedvenc emlékem a forgatásról… Nagyon hosszú nap volt. Azt hiszem, az volt a kedvenc dolgom benne, hogy volt dublőröm. Nem értettem, minek nekem dublőr, mikor szó szerint csak a színpadon állok! Nagyon vicces volt. De ja, csodálatos nap volt, és jó volt látni mindenkit. Miután befejeztem a forgatást, mindannyian összegyűltünk az egyik művészszobában. Olyan rég nem láttam őket, jó volt újra beszélgetni velük. Mindig jó móka velük lenni, csodás emberek.

A következő kérdés rövid, de nehéz lesz. Ki a kedvenc karaktered a sorozatból?

A kedvenc karakterem a sorozatból… Imádom Tao-t és Elle-t, de úgy érzem, Nickkel különleges kapocs köztünk.

Miután először láttam a Heartstoppert, Nick szemszögéből írtam meg a Colours of You-t. Ő is és én is biszexuálisok vagyok, így jól megértjük egymást.

Szóval ja, imádom Nicket, nagy Nick fan vagyok.

És melyik dalodat mutatnád meg egy olyan embernek, aki még nem ismer téged?

A Buzzkillt mutatnám meg neki, mert tökéletesen összefoglalja, ki is az a Baby Queen. Úgy érzem, senki más nem tudná elénekelni azt a dalt.

Azokat a dalaimat szeretem a legjobban, amelyikek összetéveszthetetlenül Baby Queen dalok.

Tavaly Olivia Rodrigo-val turnéztál, láttalak is titeket Párizsban.

Tényleg?

Igen! Csodálatos volt!

Elsírtam magam a színpadon!

Igen, nagyon cuki voltál.

Jézusom, annyira borzalmas napom volt. Aztán színpadra léptem, már a koncert végéhez közeledtünk, majdnem vége volt, és éreztem, hogy ennyi, nem bírom tovább. Mondtam is, hogy srácok, nagyon nehéz napom volt. Sajnálom.

Dehogyis, szerintem egy gyönyörű pillanat volt. Van kedvenc emléked a turnéról?

Az egész turné fenomenális volt. Az volt az első alkalom, hogy nyitottam valakinek, és a tény, hogy az volt az első ilyen turném, totál irreális elvárásokat keltett bennem a turnézással kapcsolatban. Csodálatos volt. Az egész csapat zseniális volt. A kedvenc emlékem… Egyszer megálltunk valahol Svájcban, és keresztülsétáltunk egy folyón. Szó szerint mindenhol elmentünk bulizni. Életem legjobb időszaka volt. Azt hiszem, a kedvenc koncertem Svájcban, Zürichben volt. Őrületesek voltak a rajongók, egyszerűen őrületesek.

És végül, üzennél valamit a magyar rajongóidnak?

Sziasztok, magyar rajongóim! Nagyon szeretlek titeket.

Sokat jelent számomra, hogy hallgatjátok a zenémet, és remélem, hamarosan újra eljöhetek hozzátok egy koncert erejéig és bulizhatunk egyet közösen.

Nagyon, nagyon, nagyon, nagyon nagyra értékellek benneteket. Maradjatok ugyanilyen menők, legyetek önmagatok, és legyetek boldogok. Legyetek önmagatok, és csináljátok azt, amit csak akartok.

További érdekességekért, dalokért és videókért keresd fel Baby Queen hivatalos oldalait!