Erre számíthatunk a Florence + The Machine Szigetes koncertjén

Holnap nyitja a fesztivált Florence és a bandája.

Az első Szitizenek már be is költöztek a szabadság szigetére, holnap pedig már meg is nyílnak a 2023-as Sziget Fesztivál kapui és már az első napon olyan világsztárok foglalják be a színpadokat, mint a Son Mieux, a Foals, a Viagra Boys vagy a nap főfellépői a Florence + The Machine.

A „Mire számíthatunk…” sorozatunk mai részében átnézzük, hogy Florence Welch és bandája milyen dalokkal készülnek az idei Szigetes koncertjükre – persze, végleges dallistát csak a koncert után lehet mondani, de szerencsére a nagyobb produkciók egy szezonban, egy felépített és megkomponált sorozattal jönnek.

Természetesen, a banda jelenleg legutóbbi, Dance Fever c. lemezüket népszerűsíti, így nem meglepő, hogy arról várhatóan 8 számot is hallhat majd a közönség, a Lungsról 5-öt, a High As Hope-ról 3-at, míg a legnépszerűbb lemezükről, a Ceremonials-ról mindössze 2 dallal készülnek. A nyitó dal a Heaven is Here lesz, míg a koncertet a Rabbit Heart (Raise It Up) című dalukkal zárják majd.

A második dal várhatóan a King lesz, amit egy korábbi közönségkedvenc, a Ship To Wreck követ. A tempóból a Free és Hunger vesz majd vissza, amit a show egyik legizgalmasabb része követ szorosan: a következő három dalt, vagyis a Dream Girl Evilt, a Prayer Factory-t, illetve a Big God-ot Florence úgy énekli, hogy lemegy a tömegbe. Ezt a szekciót a June és a Queen of Pace.

Ezt követi a banda talán legismertebb dala, ami egyébként egy Candi Staton feldolgozás, a You’ve Got The Love. Ezt a Choreomania, a Kiss With a Fist, a Dog Days Are Over, Cosmic Love, a My Love és a Restraint.

A koncert végét a Never Let Me Go és a Shake It Out jelzi, és mint ahogy az előbb is említettük, a spekulációk szerint a Florence + The Machine koncertje a Rabbit Heart (Raise It Up) c. dallal fog majd zárulni. Érdekesség, hogy a záródal a 2015-ös Szigetes koncertjükön az 5. dal volt, míg 2019-ben nem adták elő ezt. Ez pedig azt jelenti, hogy a közel másfél órás koncert alatt körülbelül 19-20 dalra számíthatunk majd.