100 ezer dollárt fizetett Beyoncé, hogy tovább járjon a metró a késve kezdett koncertje után

Az időjárás miatt két órát csúszott a show.

Javában tart Beyoncé rekordokat döntögető Renaissance világkörüli turnéja, melynek keretein belül legutóbb az Egyesült Államok fővárosában, Washingtonban adott két koncertet. Az időjárás azonban nem volt kegyes hozzá, és a második, augusztus 6-án tartott show a hatalmas vihar miatt csúszott, méghozzá nem is keveset. A tervezett kezdéstől számítva csak két órával később láthatták a rajongók kedvencüket színpadra lépni, és még így is szakadt az eső a koncert során. 

A plusz várakozás idejére egy fedett és biztonságos helyre terelték a fanokat a több, mint 62 ezer fő befogadóképességű FedExField stadionon belül, viszont sokaknak okozott fejfájást a hazajutás, hiszen a késve kezdett fellépés végére eredetileg már elment volna az utolsó metró. Szerencsére Beyoncé erre is gondolt: a rendkívüli okok miatt egy órával tovább közlekedtek a szerelvények, a hosszabbított menetrend költségeit, 100 ezer dollárt pedig az énekesnő fizette.

Az átszámolva majdnem 35,5 millió forintnak megfelelő összegben benne van a plusz szerelvények indítása, az összes, 98 állomás nyitvatartása, és az egyéb felmerülő költségek is. Az utasok kizárólag a stadionhoz legközelebbi, Morgan Boulevardon elhelyezkedő állomáson szálhattak fel a metróra, a többi megállót pedig csak leszállás céljából tartották nyitva. 

Felhívták azonban a rajongók figyelmét arra, hogy a koncerthelyszín és a Morgan Boulevard állomás közötti távot gyalog alapból is nagyjából 30 perc alatt lehet megtenni, a hatalmas tömegre való tekintettel pedig ez akár még több időt is igénybe vehet. A show-nak az eredeti tervek szerint este 10 körül lett volna vége, ám ez nagyjából éjfélre tolódott ki, az utolsó metró pedig éjfél helyett hajnali 1-kor indult.

Íme pár videó Beyoncé koncertjéről a szakadó esőben:

Alább pedig egy videó a vihar miatt kiürített stadionról:

Renaissance turné májusban vette kezdetét Stockholmban, majd olyan európai városok után, mint Brüsszel, Varsó, Amszterdam, vagy éppen Köln, júliusban az Egyesült Államok felé vette az irányt. A koncertsorozat október 1-én ér véget Kansas City-ben.