Megérkezett A kis hableány sztárjának első szólódala

Íme az Angel!

Halle Bailey neve a zene kedvelőinek már a testvérével alkotott formációból, a Chloe x Halle-ból is ismerős lehet, majd idén még szélesebb közönség ismerhette meg az énekes-színésznőt, ugyanis ő alakította Arielt A kis hableány élőszereplős változatában. Most pedig a nővére nyomdokaiba lépve ő is elkezdte szólóban bontogatni a szárnyait: megérkezett az első saját kislemeze, mely az Angel címet kapta. 

Azt eddig is tudtuk, hogy a 23 éves sztár, aki a szólóprojektjéhez maga mögött hagyta a vezetéknevét, és már csak szimplán Halle-ként aposztrofálja magát, nem mindennapi hangi adottságokkal rendelkezik, a frissen megjelent popballadában pedig pont a csodálatos énekhangja került előtérbe.

Különleges dal ez számomra, és nagyon közel áll a szívemhez. Sok mindenen mentem keresztül az elmúlt 3-4 évben, hirtelen rengeteg szempár szegeződött rám és mindenkinek megvolt a véleménye rólam, így természetes, hogy megkérdőjeleztem magam, és azt, hogy ki is vagyok valójában. Ez a dal segített túltenni magam ezeken az érzéseken, a mantrámmá vált, és egyben egy ígéretté is magam felé, hogy számít a munkám, amit itt, a Földön végzek, és én is számítok. Azt szerettem volna elérni vele, hogy büszke legyek magamra, és mindenre, ami vagyok

– árulta el a megjelenés kapcsán.

A dal szövegét Halle tapasztalatai ihlették, mint fekete előadó, és a rengeteg támadás, amik főként A kis hableányban vállalt szerepe miatt érték. Hozzátette: reméli, a kislemez inspirációt nyújt minden barna és fekete lánynak, és összességében mindenkinek, aki hasonló helyzetben találja magát.

A szerzeményhez egy lélegzetelállító videó is forgott, melyet Wendy Morgan rendezésében készítettek el. 

Az énekes-színésznő csupán 16 éves volt, mikor megjelent a nővérével közösen alkotott R&B duójuk első dala, a Drop, az igazi áttörést azonban a 2020-as, második albumuk, az Ungodly Hour hozta meg számukra. Már javában készül Halle debütáló szólólemeze, és két filmben is láthatjuk hamarosan a mozivásznon.