Díszdoktori kitüntetést kapott a Little Mix tagja

Hetekkel ezelőtt dobta piacra első, szóló kislemezét a Little Mixből ismert Leigh-Anne, aki most díszdoktori kitüntetést kapott a Buckinghamshire New University által. A kitüntetést rasszizmus ellenes és faji egyenlőség munkája elismeréseként kapta.

Az énekesnő elmondása szerint nagyon hálás, hogy ilyen sikeres lehet abban amit csinál: mint tudjuk, nem csak zenei elismerései figyelemreméltóak, de önkéntessége és munkássága is, amit a színesbőrű közösségért tesz az Egyesült Királyságban. 2021-ben egy dokumentumfilm, a Leigh Anne: Race, Pop & Power keretein belül mesélt saját élményeiről a rasszizmussal kapcsolatban, ahol kitért arra is, hogy milyen volt neki a bandában az egyedüli színesbőrű tagként.

Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen hiteles, kreatív és támogató egyetem elismert, ezért rendkívül boldog és büszke vagyok, hogy ma itt lehetek. Bár szerencsés vagyok, hogy sikeres a zenei karrierem, mégis annyira jó érzés, hogy a faji egyenlőségért és az anti-rasszizmusért folytatott munkálataimat ma is elismerik. A zeném mellett ez egy olyan szerep, amely napról napra fontosabbá válik számomra

– mondta az énekesnő és aktivista.