Több, mint félmillió követőt veszített Doja Cat a viselkedése miatt

A rajongóit is magára haragította a rapper.

Vészesen közeleg Doja Cat negyedik albuma, azonban az elmúlt napokban mégsem a zenéjétől, hanem a furcsa viselkedésétől volt hangos a média. Azt már megszokhattuk, hogy a rapper nem tartja magában a véleményét, és ami a szívén, az a száján, azonban most sokak szerint túl messzire ment, és még az eddig hűséges rajongóit is sikerült magára haragítania.

Az egész botrány a hamarosan X néven futó Twitteren kezdődött, ahol Doja megosztotta a követőivel, hogy többé nem szeretné, ha a fanjai Kittenznek, vagyis kiscicáknak hívnák magukat.

A rajongóim nem hívják magukat semminek. Ha Kittennek, vagy kibaszott Kittenznek hívod magad, az azt jelenti, hogy itt az ideje letenned a telefonod, munkát szerezned magadak, és segítened a szüleidnek a ház körül

– írta.

Amikor egy követője felhívta rá a figyelmét, hogy ő maga választotta a Kittenz nevet a rajongótáborának, a rapper azzal vágott vissza, hogy akkoriban egy alkoholista tinédzser volt – a valóságban viszont 24 éves korában, 2020. márciusában nevezte el így a fanjait.

A balhé a Threads nevű közösségi platformon folytatódott tovább, ahol a sztár azt írta, ez az ő élete, amit a saját szabályai szerint fog élni. Ezzel eddig senkinek nem is volt problémája, amikor azonban egy fanoldal megkérdezte a poszt alatt a kedvencét, hogy szereti-e a rajongóit, azt a választ kapta:

Nem, mert nem is ismerlek benneteket.

Ezzel a kijelentésével érhető módon hatalmas felháborodást keltett a rajongótáborában, de még tovább is tudta fokozni a helyzetet, amikor még több fanjának beszólt. Valaki azt írta neki, hogy a rajongók sem ismerik őt személyesen, mégis jóban rosszban támogatták a munkásságát a karrierje kezdete óta, amire Doja azt felelte, hogy senki nem kényszerítette őket, egy fanoldalnak pedig azt írta, ijesztő, hogy az ő születési nevét használja névként a profilján.

A rapper azóta törölte a posztjait, de mivel az internet örök, a viselkedése következményeket vont maga után. A hétvége óta több, mint félmillió követőt vesztett az Instagramon, ahol az eddigi 26,3 millió helyett már csak 25,7 millióan kíváncsiak a bejegyzéseire, és ha ez még nem lenne elég, több többtízezer követővel rendelkező fanoldala, például a Doja HQ, a The Kittenz Room, és a Doja Cat News is megszűnt.

Az esetről meglepő módon egy kollégája, Charli XCX is kifejtette a véleményét egy posztban, melyben tömören, de a lehető legpontosabban összefoglalta a történteket:

Doja Cat mostanában olyan morcos!

A sztár egyébként kicsit több, mint egy hónapja tért vissza az Attention című dalával, melyben pont a kritikusainak szól vissza, a negyedik albuma pedig várhatóan idén érkezik