Megjelent Hegedűs Józsi szólóalbuma, melyet július 19-én mutat be az A38 Hajó Tetőteraszán

Június 18-án megjelent Hegedűs Józsi első szólóalbuma A Szívemből a félelmet kioltom címmel. Az exkluzív kivitelű, digipack csomagolású CD 24 oldalas booklettel látott napvilágot. A 11 új hangfelvétel között természetesen megtalálható a Gyufa című dal, amellyel Józsi a 2021-es Kikeltető legjobbjai közé jutott és amelyről a szakma, köztük Fekete Giorgio (Carson Coma) is nagy elismeréssel nyilatkozott:

„Benned gyufaláng, bennem szárazfa van – Benned tisztítőtűz, abban látom magam”. Hidegrázós. Az egyetlen dal a mezőnyből, amit napi szinten újra meg újra meghallgatok. Legszívesebben egy 20.000 karakteres, dupla sorközes esszében fejteném ki a gondolataimat erről a dalról. Ezt a számot viszont nem lehet – sőt, nem is szabad – úgy megszeretni, hogy valaki győzköd: meg kell találni a megfelelő helyzetet, egyedül lenni, meghallgatni, odafigyelni rá, kizárni minden mást. Gyönyörű.

Mindemellett Józsi azt is bizonyítja az albumon, hogy ő maga bizony nem egy egydalos művész, hiszen a lemez minden tétele egy remekül megkomponált mű, köztük olyan különlegességekkel, mint a rádiós potenciállal rendelkező Jó volna itt lenni vagy a Szeretőmnek című klipes dal. Hegedűs Józsi dalaiban ugyanúgy merít a cigány népzenéből, mint a magyar alterhagyományból, ami a kiadvány különleges hangzásvilágán is jól érződik, melyhez egy minőségi stúdiómunka társul, köszönhetően Jánosi Cicó Szabolcs és Józsi együttműködésének.

Az albumot július 19-én, az A38 Hajó Tetőterszán mutatja be először élőben a nagyérdeműnek Józsi, akihez több meglepetésvendég is csatlakozik majd az este folyamán.

Facebook esemény