Tom Holland: rájöttem, hogy alkoholproblémáim vannak

Őszintén vallott a józansághoz vezető útjáról a színész.

Tom Holland nemrég arról mesélt, hogy mennyire megtörte a legújabb sorozata, A zsúfolt szoba forgatása, és ezért egy év szünetre vonul a mentális egészsége megőrzése érdekében, most pedig a józansághoz vezető útjáról vallott őszintén. A színész az On Purpose with Jay Shetty podcast vendége volt, ahol elárulta: tavaly jött rá, hogy alkoholproblémái vannak, miután alig bírta megállni, hogy egy hónapon keresztül ne igyon.

Tom saját bevallása szerint mindig is sokat ivott, azonban 2021. decemberében, az ünnepek alatt már egy kissé túlesett a ló túloldalára, így úgy döntött, száraz januárt tart, és az év első hónapjában egy csepp alkoholt sem fog fogyasztani – az azonban őt is meglepte, hogy ez mennyire nehezére esett.

Csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire meginnék egy italt, és ez nagyon megijesztett. Rájöttem, hogy úgy néz ki, alkoholproblémáim vannak

– kezdte.

A száraz januárt aztán éppen ezért februárra is kiterjesztette, hogy bebizonyítsa magának, nem alkoholista, de az eredmény nem volt éppen meggyőző.

Úgy döntöttem, büntetésből februárban sem fogok inni. Azt gondoltam, ha már két hónapig kibírom alkohol nélkül, akkor biztos, hogy nincsenek problémáim az ivással, de két hónap elteltével is nagy küzdelem volt tartani magam.

Elmondása szerint nem csupán az alkohol hiányával küzdött, hanem azzal is, hogy józanul nem tudta ugyanúgy csinálni azokat a dolgokat, amik közben régebben általában ivott.

Nem éreztem magam jól társaságban. Úgy éreztem, nem ülhetek be egy bárba úgy, hogy csak egy limonádét iszok, vagy nem mehetek el vacsorázni egy étterembe… Ekkorra már rettentően aggódtam, hogy lehet, hogy tényleg alkoholista vagyok.

Ennek ellenére szerencsére a színész nem adta fel, és fél évig nem ivott egy korty alkoholt sem, mert úgy gondolta, ha hat hónapig kibírja nélküle, akkor biztosan nem alkoholista. Az első pohár italát a születésnapjára, június 1-re tartogatta, azonban mire elérkezett a nagy nap, már nem is kívánta egyáltalán az alkoholt.

Mire eljött a június elseje, boldogabb voltam, mint addig valaha is az életem során. Jobban tudtam aludni, jobban tudtam kezelni a problémákat… Előtte, ha valami rosszul sült el forgatás közben, nagyon ki tudtam akadni, most pedig el tudtam engedni a dolgokat. Sokkal tisztább lett az elmém, egészségesebbnek, és fittebbnek éreztem magam

– mesélte.

Mostmár több, mint másfél éve, hogy teljesen józan, és egy korty alkoholt sem ivott, de nem fél bevallani:

Alkoholista voltam, és ezt nem szégyellem.

A teljes, majdnem két órás interjút itt tudjátok megnézni: