Az Elit készítőjének az új sorozatában kapott főszerepet Manu Ríos

Az alkotás egy kórházban fog játszódni.

A 2000-es években kétségkívül a fénykorukat élték a kórházas sorozatok, mint például a Vészhelyzet, a Dr. House, vagy éppen A Grace klinika, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Ezt a műfajt szeretné feléleszteni az Elit és az Amit magad mögött hagysz készítője, Carlos Montero új szériájával, mely a Respita, vagy magyarul a Lélegezz címet kapta, az egyik főszereplője pedig nem más lesz, mint az Elit-ből már jól ismert Manu Ríos

Montero az egészségügyben dolgozók már-már hősies munkáját szeretné ünnepelni és egyben megvédeni az alkotással, mely bemutatja majd az elkötelezettségüket, a frusztrációikat, az örömeiket, és azt, hogy bármi történjék is, ők mindig vigyáznak ránk. 

Manu mellett még olyan színészek tűnnek fel benne, mint Najwa NimiAitana Sánchez-Gijón, és Blanca Suárez.

A történet középpontjában egy orvos, Biel áll, aki szinte minden percét a kórházban tölti. A magánéletére így alig jut ideje, de tudja, hogy ez a hivatása, és mindent megtesz, amit csak lehet, hogy ő legyen a legjobb orvos. Amivel azonban nem számolt, az az, hogy sztrájk tör ki a munkahelyén, ezzel pedig a betegek ellátása is veszélybe kerül.

Az egészségügyben dolgozóknak egyszerűen nem maradt más lehetősége, amivel felhívhatnák az emberek figyelmét arra, hogy a munkájuk pótolhatatlan, és tiltakozhatnának a megszorítások és az igazságtalan bánásmód ellen, ami őket éri. Azonban Biel és a többi orvos mégsem tudják eldönteni, hogy csatlakozzanak-e a sztrájkhoz, aminek végzetes következményei lehetnek.

A sorozatot Spanyolországban aktuális esemélyek inspirálták, ahol 2022. végétől kezdve rendszeresek a tüntetések és a sztrájkok az egészségügyi dolgozók körében a munkakörülményeik javulása érdekében. 

A munkálatok már megkezdődtek, arról azonban egyelőre nincs hír, hogy mikorra tervezik a premiert, és hol lesz látható az alkotás.