Kézben tartani a befolyásolhatatlant – megjelent Niall Horan harmadik szólóalbuma

A címadó dalhoz videó is készült: a legendás Los Angeles-i Downtown Palace-ban forgatták, amelynek története egészen a vándortársulatok idejéig nyúlik vissza. A The Show volt az új lemezen szereplő dalok közül az első, amelyen Niall Horan elkezdett dolgozni 2020-ban, nem sokkal azután, hogy a járványhelyzet miatt meg kellett szakítania turnéját. Nem csoda, hogy a dal egy azóta is sokunk számára ismerős témával foglalkozik: hogy mennyire vágyunk arra, hogy befolyásolni tudjuk azokat a dolgokat, amelyekre semmilyen ráhatásunk nincsen, és hogy sokkal jobban járunk, ha végül ezeket elengedjük, és csak megpróbáljuk élni az életünket a maga kusza valójában.

A dal érdekessége, hogy mivel Horan gitárjainak nagy része elzárva pihent a többi turnécuccal együtt, kivételesen zongorán született meg a dallama, és a hangszer a végleges verzióban is főszerepet kapott. 

Az ír énekes-dalszerző magán az albumon egy szűk kollaboráns körrel dolgozott együtt: vele tartott a stúdióba Julian Bunetta (Thomas Rett, SG Lewis), Amy Allen (Halsey, Sam Smith), Jamie Scott (Jessie Ware, Rag ’n’ Bone Man), valamint John Ryan és Joel Little producerek. A dalokon érződik Crosby, Stills & Nash és Jackson Brown hatása is: a ’60-as ’70-es évek ikonikus arcaié, akik ugyanazon a környéken éltek és alkottak, mint ahol Horan élt kétlaki életet az utóbbi hét évben. 

Niall Horan a One Direction korábbi tagjaként többször is körbeturnézta a világot, és 80 milliónál is több lemezeladást tudhat magáénak. Első szólólemeze 2017-ben jelent meg Flicker címmel, ezt követte a 2020-as Heartbreak Weather. 2023-ban ő lett a The Voice amerikai kiadásának egyik zsűritagja, ahol azonnal meg is szerezt első győzelmét mentorként: ő dolgozott együtt ugyanis az idei évad győztesével, Gina Milesszal. 

A The Show c. lemezzel pedig első alkalommal érkezik hazánkba, így a magyar rajongók egyből Budapesten hallhatják az új dalokat élőben, a Sziget Fesztivál keretein belül, augusztus 12-én – napijegyek még ezen a linken elérhetők.