Elhunyt Tina Turner

A legendás énekesnő 83 éves volt.

Hosszas betegség után otthonában, Küsnachtban, Svájc fővárosától nem messze elhunyt Tina Turner. A legendás énekesnő, akit gyakran neveztek a Rock ‘n’ Roll királynőjének, 83 éves volt. A szomorú hírt a sajtósa osztotta meg a nagyvilággal:

Hatalmas szomorúsággal tudatjuk, hogy elhunyt Tina Turner. A zenéjével és a szenvedélyével világszerte elvarázsolta a rajongóit, és inspirálta a jövő sztárjait. Most búcsúzunk egy jó baráttól, aki a legnagyszerűbb munkáját hagyta ránk: a zenéjét. Tina, nagyon fogsz hiányozni nekünk.

Az énekesnő Anna Mae Bullock néven látta meg a napvilágot 1939. november 26-án. Zenei karrierjét csupán 18 évesen kezdte, azonban a nagy áttörést a ‘80-as évek hozták meg neki igazán. Élete során 10 szólóalbummal örvendeztette meg a rajongóit, olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Proud Mary, a The Best, a Private Dancer, vagy éppen a What’s Love Got to Do with It, és számos előadót inspirált a zenéjével, illetve az energikus színpadi jelenlétével.

Az énekesnőt 2016-ban diagnosztizálták bélrákkal, majd 2017-ben veseátültetésen esett át. Az előzetes információk szerint szűk családi körben helyezik majd végső nyugalomra.