Történelmet írt Loreen az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjén

Ezzel pedig 2024-ben Svédországban kerül megrendezésre az esemény.

Tegnap, vagyis szombaton este megrendezésre került a 2023-as Eurovíziós Dalfesztivál, melyet 2022-ben Ukrajna nyert meg – de érthető okokból nem tarthatták meg a versenyt hazájukban, így az ország színeiben a 2. helyezett Egyesült Királyság adott otthont a rendezvénynek.

A 2023-as etap is az ízig-vérig popzenék éve volt, ugyanis olyan eladók és dalok szántották fel a színpadot, mint Alessandra -aki egyébként jövőre Budapesten is koncertezik – és a TikTokon nagyot futó Queen of Kings c. dala, a brit popszcénában amúgy is ünnepelt Mae Muller, az I Wrote a Song c. szerzeményével, a 3. helyezett Noa Kirel Unicornjával, de óriásit szólt a finn Käärijä Cha Cha Cha produkciója is. Na de ne feledkezzünk el a nyertesről sem, aki nem más volt, mint a már 2012-es dalversenyt megnyerő Loreen, aki idén Tattoo c. dalának előadása miatt vihette haza a kristálymikrofont.

Heteken belül az is kiderülhet, hogy melyik svéd nagyvárosban rendezik majd meg a fesztivált jövőre. Érdekesség, hogy 2024-ben lesz 50 éve, hogy az ABBA megnyerte a versenyt a svédeknek, így extrán nagy showra számíthatunk.