Jeffrey Dahmer után ezekre a gyilkosokra fog fókuszálni a Szörnyeteg 2. évada

Egy testvérpár történetét mutatják majd be az új részek.

Tavaly ősszel az egész világot letarolta a Netflix sokkoló Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori című sorozata, melyet az American Horror Story készítője, Ryan Murphy álmodott meg. Eredetileg csak egy évados limitált szériának tervezték az alkotást, ám a hatalmas sikerre való tekintettel antológiát csináltak belőle, és egyből két új évadát is berendelték. Az új évad Jeffrey Dahmer után egy, pontosabban két új szörnyetegre fog fókuszálni.

Az új részek a testvérpár Lyle és Erik Menendez történetét mesélik majd el, akiket 1996-ban ítéltek el a szüleik meggyilkolásáért. A streaming platform egy rövid videóval jelentette be a második évad címét és témáját, melyben Lyle telefonon zokog a rendőrségnek, amint elmondja, hogy valaki lelőtte a szüleit.

José és Mary Louise “Kitty” Menendezt 1989-ben lőtték le a Beverly Hills-i házukban. A fiaik, Lyle és Erik eleinte nem szerepeltek a gyanúsítottak között, azonban pár hónap elteltével a rendőrség mégis gyanúsítottként kezdte kezelni őket. Végül Erik bevallotta a tettüket a pszichológusának.

A tárgyalások során a testvérpár azt állította, hogy önvédelemből öltek, hiszen a szüleik, főként az apjuk, egész életükben bántalmazták őket. Az első tárgyalás holtpontra jutott, a második során azonban életfogytiglanra ítélte őket a bíróság.

A Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story 2024-ben érkezik a Netflixre.