Sokkoló videóval tért vissza Kesha

Két új dallal is jelentkezett az énekesnő.

Kesha karrierjét igencsak kettétörte a volt producerével, Dr Luke-kal való pereskedése, aki az énekesnő állítása szerint szexuálisan és érzelmileg is zaklatta őt. A per indulása óta két lemezt dobott piacra: a 2017-es Rainbow-t, és a 2020-as High Road-ot, hamarosan pedig megjelenik a legújabb korongja, a Gag Order is.

Ez lesz az utolsó lemeze, amit a Dr Luke által alapított Kemosabe Records ad ki, és már a címe is árulkodik arról, milyen témákat feszeget majd, ugyanis a „gag order” egy olyan bírósági döntés, mely megtiltja, hogy egy adott ügyről nyilvánosan lehessen beszélni.

Úgy érzem, már nagyon régóta meg van tiltva nekem, hogy nyilvánosan beszéljek bizonyos dolgokról. Kardként lebeg a perem a fejem felett, és emiatt nem beszélhetek szabadon, mert tudom, hogy minden, amit mondok, górcső alá lesz vetve

– nyilatkozta az énekesnő a Rolling Stone-nak.

Az énekesnő visszatérő korongjáról egyszerre két új dalt is kaptunk. Az Eat The Acid volt az első szerzemény, amit megírt rá, így ez adja az egész anyag gerincét. Elmondása szerint egy félelmetes de egyben csodálatos spirituális megvilágosodás ihlette, és egy sokkoló visualizer videó is készült hozzá, melyben Kesha arcát láthatjuk közelről, miközben több kéz próbálja elhallgattatni őt.

A Fine Line című szerzemény szintén az utóbbi évek megpróbáltatásairól szól, a szövege pedig egyenesen könnyfakasztó.

Úgy érzem, éppen életed adok a legintimebb dolognak, amit valaha is készítettem. Igazán mélyre ástam magam a csúnyább érzelmeimben, és abban az oldalamban, ami nem éppen vidám. Idegtépő, hogy összegyűjtöttem az összes dühömet, szorongásomat, gyászomat, fájdalmamat, és megbánásomat ebben az albumban, de ugyanakkor gyógyító hatással is van rám

– árulta el a Rolling Stone-nak.

A Gag Order összesen 13 dalt fog tartalmazni, és május 19-én kerül a boltok polcaira, illetve a streaming platformokra.