15 dolog, amit tudnod kell a Ginny és Georgia sztárjáról, Felix Mallardról

Tudtad, hogy Harry Styles győzte meg arról, hogy vállaljon el egy szerepet?

Felix Mallardot a Ginny és Georgia című Netflixes sikersorozatnak köszönhetően ismerte meg a nagyvilág két éve, azonban már jóval azelőtt is feltűnt pár népszerű alkotásban. A színészkedés mellett zenél, sportol, és modellkedik is, hamarosan pedig érkezik az újabb nagy dobása az HBO Max-re. Íme 15 dolog, amit érdemes tudni a színészről!

1. Ausztráliában született

Felix Ausztrália második legnagyobb városában, Melbourne-ben látta meg a napvilágot 1998. április 20-án, és itt is töltötte a gyerekkorát a szüleivel és a testvérével.

2. Ezt a sportot űzte kiskorában

10 éves volt, amikor elkezdett vívni, és igencsak jól ment neki a sport, hiszen kétszer is bronzérmes lett a victoriai állami bajnokságon.

3. 13 évesen fedezték fel

13 évesen fedezték fel, igaz, ekkor még csak modellkedett. 

4. Több hangszeren is játszik…

…például tud gitározni, zongorázni, és dobolni is!

5. Egy zenekarban is játszott

Az Enemies Alike nevű punk-rock banda tagja volt, melyben énekelt és gitározott is. Az zenekarral kisebb klubokban és sulis rendezvényeken léptek fel Melbourne-ben, illetve többször beneveztek a Associated Catholic Colleges által szervezett bandák csatájára is.

6. A Szomszédok című szappanoperában kezdte a színészi karrierjét

15 évesen kezdett el színészkedni, méghozzá az 1985 óta futó Szomszédok című ausztrál szappanoperában, mely Ausztráliában és az Egyesült Királyságban is nagy sikernek örvend. A sorozatban 2014-től öt éven keresztül, 2019-ig láthatták a nézők a képernyőn Ben Kirk szerepében. Ezelőtt soha nem fordult meg a fejében, hogy színész szeretne lennie, azonban ez az élmény ráébresztette, hogy ez az, amivel foglalkozni szeretne a későbbiekben is. Érdekesség, hogy Kylie Minogue és Liam Hemsworth is ebben a szériában kezdték a karrierjüket.

7. Egy Harry Styles-ról formázott szerepben is láthattuk

2018-ban költözött az USA-ba, és hamar be is zsebelte Cooper James szerepét a Happy Together című sorozatban. A karaktert Harry Styles-ról formázták, és maga az énekes hívta fel telefonon Felixet, hogy fogadja el az ajánlatot, miután ő nem volt benne biztos, hogy ráillik a szerep. 

8. Sokáig tartott neki, mire megtanult amerikai akcentussal beszélni

Mára már elsőre meg sem lehetne mondani, hogy Felix Ausztráliából származik, és eredetileg ausztrál akcentussal beszél, azonban nem volt az mindig így. Elmondása szerint, miután az Egyesült Államokban költözött, sokáig tartott neki, mire megtanult amerikai akcentussal beszélni a meghallgatásokon. 

9. Ebben a Netlix sorozatban is feltűnt

Nem a Ginny és Georgia az egyetlen Netflix sorozat, amiben feltűnt: a Locke & Key – Kulcs a zárját című szériában Lucas szerepét alakította 2020. és 2021. között.

10. Az első filmes szerepe

Az első filmje szintén a Netflixen látható, a címe pedig Veled minden hely ragyogó

11. Ez a célja a Ginny és Georgia-val

2021-ben jelent meg a Netflixen a Ginny és Georgia első évada, melyet idén januárban követett a második. A nagysikerű sorozatban Marcus karakterét személyesíti meg, a célja pedig, hogy megmutassa a fiatal srácoknak, hogy teljesen oké, ha depresszióval küzdenek.

Számomra nagyon fontos, hogy megmutassam a fiatal srácoknak, hogy teljesen oké, ha depresszióval küzdenek. Teljesen normális, ha különböző érzelmek kavarognak bennük. Ezt nem látjuk gyarkan a képernyőn, így az a legfőbb célom, hogy a férfi nézőink szembenézzenek a saját problémáikkal

– nyilatkozta.
12. A Ginny és Georgia miatt tanulta meg a jelnyelvet

A sorozatbeli édesapja siket, így a forgatás előtt neki is meg kellett tanulnia a jelnyelvet.

13. Majdnem 3 millió Instagram követőre tett szert a Ginny és Georgia-nak köszönhetően

A sikersorozat megjelenése előtt 90 ezren követték az Instagramon, ez a szám a premiert követően pedig 3 millióra ugrott fel. Az biztos, hogy aznap egész nap rezgett a telefonja! Egyébként a platformon jelenleg 4,3 millióan követik.

14. Ez a filmje érkezik hamarosan az HBO Max-re

A következő filmje a Turtles All the Way Down lesz, mely John Green azonos című regényén alapszik. Érdekesség, hogy a nagysikerű Csillagainkban a hiba című könyvet is ő írta, melynek 2014-ben jelent meg a hatalmas sikernek örvendő filmadaptációja. A pontos megjelenési dátum egyelőre nem ismert, az viszont biztos, hogy az alkotás az HBO Max-en lesz majd látható. 

15. Imád szörfözni és rajzolni

Ausztrál származásából kifolyólag nem meglepő, hogy imád szörfözni, és amikor csak teheti, a szabadidejét a parton, vagy a hullámok között tölti. Emellett a másik kedvenc hobbija a rajzolás, amely elmondása szerint szintén egy önkifejezési módszer számára a színészkedés mellett.