Hivatalos: érkezik a Harry Potter sorozat változata

Mindegyik évad egy könyv történetét hozza majd el a képernyőre. 

Generációk nőttek fel J. K. Rowling ikonikus Harry Potter-könyveivel, és azoknak a filmadaptációival, most pedig egy újabb generáció ismerheti meg a történetet, ugyanis érkezik a sorozat változata. Először április elején röppentek fel a pletykák, miszerint az HBO Max-nek köszönhetően a tévéképernyőn kel újra életre a Varázslóvilág, most pedig a hivatalos bejelentés is megtörtént.

A készítők elmondása szerint egy évtizeden át futó szériára számíthatunk, melynek minden egyes évada egy könyv történetét meséli el, hűen az eredetihez. A filmekből egyik színész sem tér majd vissza, helyette egy teljesen új szereplőgárdát ismerhetünk majd meg.

Nagy örömünkre szolgál, hogy mi hozhatjuk el a nézőknek a lehetőséget, hogy egy teljesen új módon fedezzék fel a Roxfortot. A Harry Potter egy olyan kultúrális jelenség, melyen tisztán látszik, hogy az emberek még mindig szeretik, és vágynak a folytatásra. A Max sorozata részletesen mutatja majd be az összes ikonikus könyvet, amiket a rajongók ennyi év után is imádnak

– nyilatkozta az HBO Max vezérigazgatója.

A sorozat egyik producere nem más lesz, mint maga a könyvek szerzője.

Fontos számomra, hogy a Max megőrizze a könyveim integritását, és alig várom, hogy részese lehessek ennek az új adaptációnak, ami olyan részletességgel és mélységekben mutatja majd be a történetet, ahogy csak egy sorozat tudja

– tette hozzá az írónő.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor kezdődnek a munkálatok, ahogy a szereplőkről sem, viszont egy rövid ízelítő videót már kaptunk a bejelentéssel:

A sorozat első könyve 1997-ben jelent meg, míg az utolsó, a hetedik, 2007-ben került a boltok polcaira. Az első filmadaptációt 2001-ben mutatták be a mozikban, legutóbb pedig 2011-ben nézhettük a mozivásznon a világhírű varázsló történetét.

A filmekben olyan színészek szerepeltek, mint Daniel RadcliffeEmma Watson, vagy éppen Rupert Grint.