14 dolog, amit nem tudtál Lil Nas X-ről

Tudtad, hogy egy autó után kapta a nevét?

Lil Nas X 2019-ben bombaként robbant be a köztudatba és a slágerlistákra az Old Town Road című country-rap dalával, amivel egyből meg is döntött pár rekordot. Akik azt gondolták róla, hogy csupán egy egyslágeres előadóról van szó, nagyot tévedtek, ugyanis azóta is slágert slágerre halmoz. A debütáló albuma 2021-ben jelent meg Montero címmel, és ez még csupán a kezdet számára. Íme 14 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál a rapperről.

1. Ezért hagyta ott a Atlantát

Lil Nas X Lithia Springs-ben, Georgiában látta meg a napvilágot 1999. április 9-én. Egy ideig az édesanyjával és a nagymamájával lakott Atlantában, ám 9 éves korában az édesapjához költözött Austellbe. Eleinte nem akarta otthagyni a nagyvárost, azonban végül úgy látta, az lesz a legjobb számára.

Annyi szarság történik Atlantában. Ha maradok, tuti rossz társaságba keveredtem volna

– nyilatkozta.
2. Az édesapja gospel énekes

Nem ő az egyetlen zenész a családban: az édespaja gospel énekesként tevékenykedik.

3. Innen ered a művészneve 

A rapper Montero Lamar Hill néven látta meg a napvilágot 1999. április 9-én, azonban nem a születési nevével lett híres. Jimmy Fallon műsorában árulta el, honnan ered a művészneve:

A Nas-t az interneten használtam, zenélni pedig először csak szórakozásból kezdtem el. Úgy voltam vele, hogy az összes létező új rapper nevében benne van, hogy Lil, szóval mi lenne, ha én Lil Nas lennék? Az vicces lenne, szóval legyen, Lil Nas leszek. Az X-et csak később csaptam hozzá.

4. Egy autóról nevezték el

A születési nevének, a Montero-nak a története sem semmi, ugyanis azt egy autó, a Mitsubishi Montero után kapta.

Az anyukám nagyon akarta ezt a kocsit, a Mitsubishi Montero-t, de soha nem engedhette meg magának… így kaptam a nevem egy autó után.

5. 30 dollárt fizetett az első slágeréért

Az Old Town Road zenei alapját egy holland srác, YoungKio készítette, akitől Lil Nas 30 dollárért, vagyis nagyjából 10.500 forintért vásárolta meg azt. Elég csekély ár azért a szerzeményért, ami világhírűvé tette, nem igaz?

6. Kiskorában trombitán játszott

Mindig is érdekelte a zene, ezért 10 éves korában trombitálni kezdett. Az apja olyannyira komolyan vette a dolgot, hogy hétköznapokon 3, hétvégente pedig napi 5 órát gyakoroltatott a fiával. 2 év után aztán úgy döntött, hogy abbahagyja, mert már nem tartotta elég menőnek.

7. Informatikusnak tanult

A középiskola elvégzése után felvették a West Georgia Egyetemre, ahol informatikusnak tanult.

8. A zene miatt hagyta ott az egyetemet

Bár felvették egyetemre, és járt is egy darabig, nem sok kellett hozzá, hogy rájöjjön, ez mégsem neki való. Helyette a zene felé húzott a szíve, így inkább abbahagyta a tanulmányait, hogy a karrierjére tudjon fókuszálni. Ez a családjának nagyon nem tetszett, mert úgy gondolták, a zene önmagában nem lesz elég a megélhetéséhez. Szerencsére nem lett igazuk!

9. Rekordott döntött az Old Town Road-dal

Ő lett az első előadó, akinek a dala egymást követően 19 hétig vezette a Billboard Hot 100 slágerlistát.

10. 2 Grammy-vel is büszkélkedhet

5 kategóriában is jelölték a 2020-as Grammy díjátadón, amiből kettőt meg is nyert az Old Town Road Billy Ray Cyrus-szal közös remixével. A tavalyi gálán 6 kategóriában volt esélyes, és bár akkor egyetlen szobrocskát sem vihetett haza, így is összesen 11 jelöléssel büszkélkedhet.

11. Szívesen színészkedne…

…de csak akkor, ha más fiatal pályatársának is bejönne a dolog. Elmondása szerint szeretne a képernyőn szerepelni, de inkább megvárja, hogy Billie Eilish, vagy valamelyik másik vele egykorú előadó kipróbálja magát a szakmában, és ha neki bejön, akkor ő is belevág. Billie egyébként nemrég tűnt fel élete első szerepében a Rajzás című sorozatban, így a rapper is elkezdheti keresni magának a szerepeket!

12. Sokáig nem szeretett volna egy tetkót sem

Twitter oldalán árulta el, hogy egyetlen egy tetoválást sem szeretne magára varratni, ennek pedig az az oka, hogy szerinte a tetkók megkötésekkel járnak.

13. Aztán mégis varratott egyet…

…méghozzá Barcelonában, az első világkörüli turnéja emlékére.

14. Ezért lett Montero a debütáló albuma címe

2021. nyarán érkezett meg az első albuma, ami a Montero címet kapta. Hogy miért saját nevére keresztelte a korongot?

Szerettem volna, ha az emberek ezáltal jobban megismernek engem, mint embert

– mesélte.