Elstartolt a Riverdale utolsó évada: mától nézhető az első rész

A sorozat ezúttal az 1950-es évekbe repít minket vissza.

Elindult a Riverdale hetedik, és egyben utolsó évada, ugyanis az első rész mától nézhető a Netflixen. Az epizód a tavalyi, Olivia Wilde által rendezett és többek között Florence Pugh illetve Harry Styles főszereplésével készült Nincs baj, drágám című film előtt tiszteleg, hiszen a Don’t Worry, Darling, vagyis a Nincs baj, drágám címet kapta. Nem véletlen a párhuzam: a sorozat ezúttal az 1950-es évekbe kalauzolja el a nézőket. Fontos: mivel még nincs magyar felirat hozzá, az új epizód csak akkor fog megjelenni a Netflixen, ha a nyelv angolra van állítva.

A történet ott folytatódik, ahol a hatodik évad végén abbamaradt. Miután kedvenc karaktereinknek sikerül megmenteniük szeretett városukat a pusztulástól, valami furcsa okból kifolyólag hirtelen 1955-ben találják magukat. Egyedül Jughead (Cole Sprouse) emlékszik az addigi életükre, és próbálja meggyőzni a mit sem sejtő barátait, hogy a jövőből kerültek oda, ám a többiek nem igazán hisznek neki – hamarosan pedig baljós dolgok kezdenek történni a csapattal.

Íme az új részek hivatalos leírása: a Riverdale hetedik évada oda kalauzol el minket, ahová eddig egyetlen Riverdale évad sem merészkedett – az 1950-es évekbe! Ott folytatódik a történet, ahol a hatodik évadban véget ért: Jughead Jones hirtelen az ’50-es években találja magát. Fogalma sincs, hogy hogyan került oda, ahogy arról sem, hogyan juthatna vissza a jelenbe. A barátai nem jelentenek segítséget számára, ugyanis ők úgy tűnik, a mindennapi életüket élik, és fogalmuk sincs arról, hogy valaha is lettek volna máshol az ’50-es éveken kívül.

Archie Andrews (KJ Apa) klasszikus, ízig-vérig amerikai tinédzser a felnőtté válás határán, kissé bajkeverő, és fontos leckéket tanul az életről. Betty Cooper (Lili Reinhart) egy tipikus szomszéd lány, aki kezd mindent megkérdőjelezni a tökéletes életével kapcsolatban, köztük az anyja, Alice (Madchen Amick) kontrolálló viselkedését is. Veronica Lodge (Camila Mendes) egy feltörekvő hollywoodi sztárocska, aki rejtélyes körülmények között költözött Riverdale-be. Cheryl Blossom (Madelaine Petsch) a méhkirálynő, akinek vág az esze, mint a penge, és van egy titkos vágya. Toni Topaz (Vanessa Morgan) egy aktivista, aki a nemrég integrált Riverdale High gimi fekete tanulóiért harcol. Kevin Keller (Casey Cott) egy régimódi énekes, aki a szexualitásával küzd. Reggie Mantle (Chales Melton) egy vidékről érkezett kosaras, és végül, de nem utolsó sorban Fangs Fogarty (Drew Ray Tanner) egy “greaser”, aki arra született, hogy Elvis-hez hasonló sztár legyen.

Jugheadet meglátogatja Riverdale őrangyala, Tabitha Tate (Erinn Westbrook), és tőle tudja meg a kozmikus igazságot a helyzetükről. Vajon Jughead és barátai megtalálják a módját, hogy visszatérjenek a jelenbe? Vagy kedvenc karaktereink örökké az 1950-es években ragadnak? És ha igen… olyan rossz lenne az?

Mostantól hetente fognak érkezni az új epizódok a Netflixre, az utolsó évad befejező részét pedig itthon augusztus 24-től nézhetjük.