Légy te is szerző a MUSICDAILY vendégtoll programjában!

A gyász inspirálta Ed Sheeran legújabb dalát

Íme az Eyes Closed!

Az úttörő, négyszeres Grammy-díjas popzseni, Ed Sheeran a kivonás matematikai alapművelettel elnevezett, új korongjával zárja egy évtizedet átölelő albumkorszakát, mely idén május 5-én érkezik. Az énekes-dalszerzői gyökereit felidéző – (Subtract) című LP a személyes gyász és remény hátterében íródott, mely bemutatja a bolygó egyik legnagyobb sztárjának legsebezhetőbb és legőszintébb oldalát!

Az albumbeharangozó Eyes Closed című felvételt még 2018-ban kezdte el írni brit énekes-dalszerző, de feleségének betegsége és közeli barátjának tragikus halála inspirálta arra, hogy befejezze szerzeményét. A legújabb, szívhez szóló változat arról szól, hogy miután elveszítesz valakit, sokáig nem tudod elhinni, hogy nincs többé.

Olyan érzésed van, hogy nemsokára újra találkozol vele és bárhová mész, minden rá emlékeztet, arra, amit együtt csináltatok. Néha ki kell rángatnod magad a valóságból, hogy enyhítsd a veszteség fájdalmát, de ezek a dolgok mégis visszahúznak. Azt hiszem a zene segít a gyógyulásban, ezért „csukott szemmel” táncolok, hogy megpróbáljam átvészelni ezeket a nehéz időket

mesélte érzéseiről Ed.

A szívhez szóló felvétel klipjét Mary Chase Barátom, Harvey című, amerikai színházi darabja ihlette, amely kulisszáiról szintén Ed maga osztott meg gondolatokat:

Amikor az Eyes Closed klip koncepcióján gondolkodtam, olyan filmet akartam készíteni, mint a Barátom, Harvey, ahol a főszereplőnek van egy képzeletbeli barátja, egy óriási nyúl, akit senki sem láthat. Van egy könyv is, amit a lányaimnak olvastam, melyben a szomorúságot egy képzeletbeli lény foglalja magába. A szomorúság gyakran olyan dolog, ami követ téged, elnyeli a szobákat, amikben vagy, te érzed és látod, de senki más nem képes a környezetedben. Ezért úgy döntöttem, hogy létrehozok egy saját, nagy kék szörnyet a videóhoz. A videó előrehaladtával egyre nagyobb lesz, egészen addig, amíg el nem foglal egy egész helyiséget, és csak annyit látok, mint a szomorúságot.

Az énekesnek hamarosan érkezik egy dokumentumsorozata is. A várva várt lemezének megjelenése előtt két nappal – május 3-tól – a Grammy-díjas globális szupersztár egy bensőséges utazásra invitálja a nézőket vadonatúj négyrészes dokumentumszériájával, mely a Disney+-on lesz látható Ed Sheeran: Mindent összegezve címmel.

Eddigi életéről, munkásságáról, gigaslágereiről és tavaly átélt megrázó események feldolgozásáról szóló minisorozat a brit előadó exkluzív, soha nem látott privát archívumát, meghitt előadásait és a családjával, barátaival készített interjúkat felhasználva mutatják be Ed személyes oldalát, eddig féltve őrzött magánéletét, és azt, hogy tapasztalatai hogyan formálták őt művészként.

Megosztás: