15 dolog, amit tudnod kell Lily Collins-ról

Tudtad, hogy állítólag meglátogatta Ted Bundy szelleme?

Lily Collins elképesztő fiatalon, csupán két évesen kapta meg első szerepét, ami nem meglepő, hiszen szülei szintén híres művészek. A színésznő nem csak a képernyőn tűnt fel, de rengeteg más területen is kipróbálta magát tinédzserkorától kezdve egészen napjainkig. Karrierje során számos díjat és elismerést zsebelt be: legutóbbi alakításáért, amit az Emily Párizsban sorozat főszerepében nyújtott, pedig nemrég Golden Globe-ra is jelölték. Íme 15 dolog, amit érdemes tudnod Lily-ről!

1. Nem akárkik a szülei

Lily híres szülők gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesapja nem más, mint a legendás angol rockzenész, Phil Collins, édesanyja pedig a színésznő Jill Tavelman. Nem csoda tehát, hogy ő is a szórakoztatóiparban kezdett dolgozni már egészen fiatal korában.

2. Angliában született

Az angliai Guildfordban látta meg a napvilágot 1989. március 18-án, és hét évig, szülei válásáig lakott itt. Ezután az édesanyjával Los Angeles-be költözött, ahol a mai napig él.

3. Televíziós műsorkészítő szakon végzett

A Los Angeles-i University of Southern California egyetemen végzett televíziós műsorkészítő szakon.

4. Két évesen zsebelte be élete első szerepét

Roppant fiatal, csupán két éves volt, mikor a nagyközönség először láthatta a képernyőn a BBC-n futó Growing Pains című sorozatban.

5. Már tinikorában újságíróként dolgozott

Mindig is az volt a nagy álma, hogy édesanyja nyomdokaiba lépbe belőle is színésznő lesz, de ezen kívül rengeteg más is érdekelte, így az újságírás is. Mi több, már tinikorában állandó rovata volt a brit Elle Girl magazinban NY Confidential néven, de az írásai megjelentek a Seventeen, a Teen Vogue, és a Los Angeles Time publikációkban is.

6. Riporterként is kipróbálta magát

Lily elmondása szerint tizenévesen mindenképpen tapasztalatot akart szerezni, amit a jövőben hasznosítani tud: az hogy színészkedésben, újságírásban, interjúkészítésben, vagy műsorvezetésben, tulajdonképpen teljesen mindegy volt neki.

Elkezdtem riportokat készíteni a Nickelodeonnak, az Extrának, az E-nek… tulajdonképpen egy csomó csatornának. Érdekes és vicces volt az egész, mert pontosan azokkal a színészeket interjúztattam, akikkel a jövőben dolgozni szerettem volna

– mesélte a Momtastic-nak.
7. Modellként is tevékenykedett…

…mi több, a spanyol Glamour magazin 2008-ban az év nemzetközi modellének is megválasztotta! Ennek örömére a következő év augusztusában pedig a címlapon is feltűnt.

8. Nem volt könnyű betörnie a filmiparba

Az gondolhatnánk, hogyha az apukánk egy világhírű zenész, nem lehet olyan nehéz dolgunk betörni a szórakoztatóiparba, Lily számára azonban ez egyáltalán nem volt igaz. A kezdeti években csupán kis mellékszerepeket kapott meg, és azokat is csak ritkán. Hogy ennek mi volt az oka?

Rengeteg visszautasítást kaptam, mert az emberek azt gondolták, hogy túl zöldfülű és tapasztalatlan vagyok

– magyarázta a Momtastic-nak.
9. A nagy áttörés

A nagy áttörés 20 évesen jött neki, mikor is megkaparintotta Hófehérke szerepét a klasszikus Disney-mese újragondolt változatában, a Tükröm, tükrömben. A filmben Julia Roberts-szel dolgozhatott, akik a gonosz királynőt alakította, ez pedig egy valóra vált álom volt számára.

10. Fiatalkorában komoly étkezési zavarokkal küzdött…

…valószínűleg ezért is nyújtott olyan hiteles alakítást a To the Bone című filmben. Lily bulimiában és anorexiában szenvedett tinikorában, a Netflix film pedig pont egy anorexiás lány gyógyulásáról szól. Bár nem járt kockázatok nélkül a szerep a színésznő számára, hiszen le kellett fogynia miatta, úgy érezte, senki nem mesélheti el olyan hitelesen a történetet, mint ő.

Ez a film egy nálam sokkalta nagyobb dologról szól. Az életem egyik legnagyobb küldetése, hogy embereken segítsek, és a film legnagyobb küldetése is ez volt, így csodálatosan összeolvadt a kettő

– nyilatkozta az USA Today-nek.
11. Meglátogatta Ted Bundy szelleme?!

Zac Efron mellett ő játszotta a főszerepet a hírhedt sorozatgyilkos, Ted Bundy életéről szóló, Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című filmben, elmondása szerint pedig igencsak érdekes dolgok történtek vele a forgatás során, ugyanis éjszakánként rendre felriadt nem sokkal hajnali 3 után.

Arra keltem, hogy képek villannak fel előttem, és olyan volt, mintha küzdöttem volna valami ellen. Utánanéztem, és kiderült, hogy hajnali háromkor a legvékonyabb a válaszfal a világunk és a túlvilág között, így ekkor láthat az ember jelenéseket

– magyarázta a The Guardiannek.

A színésznő ezeket annak tudta be, hogy Bundy áldozatai látogatták meg éjszakánként, és így adták áldásukat a filmre.

Úgy éreztem, támogatnak, és szeretnék megköszönni, hogy elmeséljük a történetüket.

12. Pár éve adta ki önéletrajzi könyvét

2017-ben visszatért az írói gyökereihez, ám ezúttal nem a Teen Vogue-nak vagy a Seventeennek gyártott cikkeket, hanem a saját életét vetette papírra. Az önéletrajzi könyvének a címe Unfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me., és azért tartotta fontosnak elmesélni a történetét, hogy ezzel is segítsen másoknak és inspirálja őket.

13. Ezért nem beszél a magánéletéről

A híres szüleinek köszönhetően Lily is nagyon fiatalon belecseppent a hírességek világába, és ennek az árnyoldalát is megtapasztalta. A szülei válása ugyanis hatalmas médiavisszhangot generált annak idején, ez pedig megviselte az egész családot. Olyannyira, hogy a színésznő ennek hatására nem beszél szívesen a magánéletéről.

Már akkor tudtam, hogy a magánéletem nem mindig lesz majd privát, mikor belevágtam a színészkedésbe, de nem szívesen beszélek a kapcsolataimról a nyilvánosság előtt. A családom rengeteg olyan helyzetben volt a figyelem középpontjában, ami csak ránk tartozott volna, és ennek más kiskoromban is láttam a rossz oldalát

– mondta a Glamournak.
14. Szívügye a jótékonykodás

Számtalanszor elmondta a karrierje során, hogy az egyik legnagyobb küldetése, hogy segítsen másokon, és ezt komolyan is gondolja. Egyik szívügye a zaklatás elleni fellépés, mi több, ő a Bystander Revolution anti-bullying szerveztet nagykövete is. Emellett a GO Campaign nagyköveteként is tevékenykedik, mely az elárvult vagy nehéz sorsú gyermekek életkörülményeit javítja.

15. Óriási siker sorozata

Legutóbbi, extrán sikeres anyaga az Emily Párizsban c. Netflix sorozat. Ha nem lenne elég, hogy tavaly jelent meg a sorozat 3. évada, már készül a 4. is, ugyanis egyszerre két évadot kért be a streamer.