Shawn Mendes: nagyon fontos, hogy elfogadd önmagad

Shawn Mendes mindig is úgy élt és úgy reklámozta önmagát, mint „egy átlagos srác, aki szeret zenélni”, sőt többször is elmondta, hogy fogalma sincs, mit csinálna, ha nem zenész lenne a foglalkozása. Hamar egyértelművé vált, hogy ez az imázs nem egy felvett máz, hanem tényleg ez Shawn. Sokan a Z generáció inspiráló arcának tekintik, aki megéli a sokak által áhított „amerikai álmot”.

Mendes mindig is az egyik legnyugodtabb és visszafogottabb popsztár volt a zenei világban, nyilatkozatai pedig ezt erősítik: hiába a csillogás és pénz, mégis ember tudott maradni ebben a rohanó világban.

Hűnek maradni önmagához nem azt jelenti, hogy nagyszerű inspiráló figurának kell lenned, aki az igazságokat kimondja, néha egyszerűen arról van szó, hogy tudd, hogy fáradt vagy, és abba kell hagynod, vagy félsz, és vigasztalásra van szükséged… Légy mindig ott fejben, de hallgass önmagadra, és mindig vedd észre, mire van szükséged. Elengedhetetlen, hogy ezt megértsük. Nagyon fontos felismerni, hogy az önelfogadás és a fejlődés szükséges a mindennapokban.

Az, pedig, hogy önmagát adja a kamerák előtt, nem kis munka volt. Óriási elvárásokkal áll szembe nap, mint nap – beszéljünk a munkájáról, a rajongóiról, na meg persze a magával szembeni elvárások is nagyon fontosak.

Számomra ez abból áll, hogy apró dolgokkal kezdem, még a mindennapjaimban is. Igazából arról van szó, hogy megmutasd sebezhető énedet a szűk baráti körödnek, a családodnak, és tedd fel a kérdést: „Lehetek-e bátor az ő társaságukban, és fokozatosan növelhetem-e ezt az önbizalmat?” Valahányszor ezt megcsinálod, rájössz, hogy valami jobbra fordul. Általában nagy nyomást érzünk, amiért meg akarjuk változtatni a világot, de szerintem nagyon fontos, hogy a lényegesebb, a kisebb dolgokkal kezdjük, és idővel próbáljuk növelni ezt. Van egyáltalán értelme annak, amit mondok?

– nyilatkozta az énekes.

Sőt, szerencsére annak is hangot ad, hogy nem ciki segítséget kérni. A The Shawn Mendes Foundation pedig ennek ad hangot.

Arra tanítanak minket, hogy ne kérjünk segítséget, hogy legyünk erősek és egyedül másszuk meg azokat a bizonyos hegyeket.

És, hogy mit tartogat a jövő? Nos, a lemondott világturné után újra stúdiózni ment az előadó, aki már többször is elárulta, bizony készül az új anyaga, de semmi nyomás nincs rajta, hiszen az a fő, hogy olyan dolgokat alkosson, ami számára értékes.

Nyilvánvalóan nagyon izgatott vagyok a kampány miatt a Tommy Hilfigerrel, és hogy utazhatok egy kicsit, de stúdiózni is voltam, és újra zenélek. Azt szeretném, hogy most minden nagyon egyszerűen menjen, és a jelenre koncentráljak, és ha – ahogyan arról beszéltünk – ha ma is hiteles és önmagam maradok, nagy valószínűséggel több dolgot tehetek a jövőben.