© Dave Meyers

Előrébb hozták Ariana Grande filmjének a premierjét

A tervezettnél egy hónappal előbb kerül a mozikba a Wicked.

Jelenleg is gőzerővel dolgozik Ariana Grande a Wicked című filmen, melyben az egyik főszereplőt alakítja, és ami eredetileg jövő karácsonykor, december 25-én került volna a mozikba. Most azonban előrébb hozták a premiert, bár így sem mondható, hogy hamarosan érkezne, ugyanis az új dátum csak egy hónappal van az eredeti előtt. Az alkotást így 2024. november 27-től nézhetik majd meg a rajongók.

A népszerű Broadway musicalen alapuló film két részben kerül a mozikba, a második rész premierje pedig még mindig 2025. karácsonyára, egészen pontosan december 25-re van kiírva.

Wicked Óz birodalmában játszódik, még azelőtt, hogy Dorothy megérkezett volna Kansas-ből. A történetet a két boszorkány, Glinda és Elphaba szemszögéből ismerhetjük meg, akik ekkor még barátok voltak – vagy valami olyasmi. A páros nagyon különbözik egymástól, így természetesen folyamatos köztük a rivalizálás, olykor-olykor a férfiak miatt is.

Ariana Glinda bőrébe bújik majd, Elphaba szerepében Cynthia Erivo-t láthatjuk, mellettük pedig feltűnik még a filmben többek között a Bridgerton család sztárja, Jonathan Bailey is. 

Ariana hatalmas álma vált valóra azzal, hogy bezsebelte Glinda szerepét. Már több, mint egy évtizede, 2011-ben is ezt írta Twitter oldalán:

Jó volt újra megnézni a Wicked-et… csodálatos darab! Ismét rájöttem, mennyire szeretném egyszer eljátszani Glindát #ÁlomSzerep

Majd 2013-ban egy interjúban ismét szóba került az alkotás és a szerep, és egy kicsit énekelt is a musicalből. 

Ariana, Cynthia, én, és az összes többi szereplő és stábtag megfogadtuk, hogy egy olyan élményt hozunk a rajongóknak, akik már régóta várják a filmet, ami méltó az eredeti darabhoz, és egy izgalmas, fantasztikus, és dinamikus karakterekkel teli világot alkotunk, ami azokat is magával ragadja, akik még nem ismerik a történetet

– nyilatkozta a rendező, Jon M. Chu.