Delíriumban való alkotás és dinamikus trap

Grazzy új fejezete a „Szomszéd”-nál kezdődik.

Nagy álmokkal indult a nagyvilágnak a rapper-dalszerző, Grazzy, mit sem sejtve rövid időn belül színpadra léphetett a Hundred Sins Budapest Parkos teltházas buliján a GrossKidz kollektíva egyik oszlopos tagjaként. A trapben utazó előadó egy kötetlen freesytle-ozgatós este során készítette el azonnal megjegyezhető új felvételét, „Szomszéd” címmel immár az Escape Plan Recordings égisze alatt.

Ha a 21 éves, kakucsi származású fiatalemberrel találkozol egy buliban, biztosan megkínál egy cigarettával és egy jóadag trap-szimfóniával. Elsőként mindenképpen az „Arrébb” című trekkel kezdené, amit Lil Tibbel közösen készített el és hozta meg az első nagyobb sikereket, fókuszdalként fel is került ’Bika’ című debut lemezére. A második kiemelendő darab a ’G.G.C.’ (’Grazzy Goin Crazy’) című projekt, ami energetikus zenék és karakteres refrének özönével hamar a hallgatók kedvencévé vált.

Hatással leginkább az a közeli baráti társaság van Grazzy-re, akit az underground rapszcéna csak úgy emleget „GrossKidz” – szerencsére a srácok nemcsak zeneileg pengék, hanem személyesen is nagyon passzolnak egymáshoz, így kellő táptalajt biztosítanak egymásnak az inspiratív alkotáshoz.

Grazzy legújabb single-jét is egy ilyen éjjeli session-sorozat ihlette:

„Szomszéd”-ot hajnali 5-kor vettük fel Bari kollégámmal. Ő éppen akkor kelt, átaludta az egész stúdió sesh-t, a többiek meg már mentek aludni. Én kegyetlen fáradt voltam és csak nekiálltam freestyleozgatni. Így az egész számát igazából egy nagy freestyle lett. A dal arról szól, hogy a szomszédunk átkopogtat. Azt hiszi, hogy házibuli van és közben csak egyedül talál engem. Viszont én nem így látom a helyzetet. Kicsit skizó a szitu, de lényege, hogy csomó rossz dologra én saját magam veszem rá és mindig mást hibáztatok pedig magamat kellene. Ez a klippel együtt jól érezhető, főleg a legvégével.

– meséli Grazzy.