24 dolog, amit tudod kell Madison Beerről

Tudtad, hogy 13 évesen Justin Bieber fedezte fel?

Bár debütáló albuma még csak tavaly jelent meg, Madison Beer már hosszú évek óta, egészen pontosan 12 éves kora óta zenél. Az énekesnő sokakhoz hasonlóan a kezdetekben YouTube feldolgozásokkal próbálta beindítani a karrierjét, és az egyik ilyenre maga Justin Bieber is felfigyelt – innentől pedig nem volt megállás. Bár a karrierje első pár éve rögös volt számára, mára már napjaink egyik legizgalmasabb előadójává vált. Íme 24 érdekesség, amit érdemes tudni Madisonról!

1. New Yorkban született

Madison Jerichoban, New York államban látta meg a napvilágot, és bár 13 évesen Los Angeles-be költözött a családjával a karrierje kedvéért, elmondása szerint a szíve mélyén mindig is vérbeli New York-i maradt.

Rettentően nyílt és őszinte vagyok, ami a szívemen, az a számon. Ilyen szempontból teljes mértékben New Yorkot képviselem, emiatt pedig sokan félreértenek itt LA-ben

– ecsetelte a Paper magazinnak.
2. Már 4 évesen címlapon szerepelt

Hihetetlenül fiatalon, csupán 4 évesen zsebelte be első magazin címlapját, miután megnyert egy modellversenyt.

3. 12 évesen kezdett zenélni

Legalábbis 12 évesen osztotta meg az első feldolgozását YouTube-on, ami egy Bruno Mars mashup volt. A videó még mindig elérhető, a leírásában pedig kifejtette Madison, hogy nincs utómunka a hangján, és a videóban sincs vágás.

4. Justin Bieber megmondta, hogy sztár lesz

A nagyközönség 2012-ben ismerhette meg, mikor is Justin Bieber megosztotta Twitteren az At Last feldolgozását Etta James-től, és azt írta hozzá, hogy Madison a jövő sztárja. Egyáltalán nem tévedett az énekes, na de hogyan is bukkant rá az akkor még csak 13 éves lányra? Kicsit bonyolultabb a sztori, minthogy szembejött vele YouTube-on a videó, derült ki egy Billboard interjúból. Madison anyukája, Tracie megosztotta a videót Facebook oldalán, itt látta meg az egyik barátja, aki elküldte Justin menedzserének, Scooter Braunnak. Scooter aztán megmutatta Justinnak, akinek annyira tetszett, hogy úgy döntött, megosztja mind a 25 millió követőjével.

5. Nem az a hangzás, amit szeretett volna

Hamarosan le is szerződtették, és egy évre rá már kint is volt a debütáló kislemeze, a Melodies, melynek a klipjében Justin is feltűnt. Igazi sikersztori kezdete is lehetett volna ez, csakhogy Madison egyáltalán nem ezt a hangzást szerette volna a zenéjének.

Azt hajtogatták, hogy majd ha idősebb leszek, olyan zenét csinálhatok, amilyet akarok. De rájöttem, hogy nem kell idősebbnek lennem hozzá

– mesélte a Rolling Stone-nak.

Mivel a kiadója rádióbarát popzenét akart vele kiadatni, és Madison pedig ezt hevesen ellenezte, így 16 éves korában szerződést bontottak vele.

6. Mindent elveszített

Miután szétváltak az útjaik egykori kiadójával, elmondása szerint mindent elveszített és mindenki faképnél hagyta az anyukáját kivéve, aki ezután 2 évig volt a menedzsere. Azonban visszatekintve ennek is megtalálta a pozitív oldalát, amiről a BUILD-nek mesélt:

Megvalósult az álmom, majd mindent elvettek tőlem, és ez kellett ahhoz, hogy az a művész legyek, aki ma vagyok. Szó szerint mindent elvesztettem. 

7. Rekordot döntött a debütáló EP-jével

Első EP-je 2018 februárjában jelent meg As She Pleases címmel, melyről a Home With You kislemez 28. helyen végzett a Billboard Mainstream Top 40 slágerlistán. Ezzel az eredménnyel ő lett akkor az egyetlen szóló női előadó, aki úgy került fel a listára, hogy nem volt nagyobb kiadóval szerződése.

8. Monkey a beceneve

Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a kedvenc állata a majom, mi több, Monkey a beceneve. Hogy miért? Saját bevallása szerint azért, mert úgy néz ki, mint egy kismajom.

9. Ő Rihanna egyik legnagyobb rajongója…

…és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy évekig vezetett egy Rihanna fanoldalt Twitteren! A profilról 2015-ben beszélt először a Hollywire-nak, azt azonban nem árulta el, hogy mi a neve.

Nem mondhatom el, mert elég sok követője van, és nem szeretném, ha az emberek megtudnák, hogy én állok mögötte!

Az énekesnő hozzátette, hogy szó szerint szerelmes Rihannába, és az egyik legnagyobb álma, hogy vele dolgozhasson.

10. Ez az álom-filmszerepe

Bár egy-két filmben és sorozatban feltűnt már, valószínűleg a jövőben láthatjuk még a képernyőn, akár nagyobb szerepekben is. Mivel hatalmas horror-rajongó, és az egyik kedvenc filmje Az árva, így mindenképpen egy horror-filmben tudná magát elképzelni, és nem is akármilyen szerepben. 

Nem akarom, hogy megöljenek. Én inkább a pszichopata gyilkos szeretnék lenni

– fejtette ki a The Sunnak.
11. Több tetkója is van…

…de alig látható helyeken. Az első tetoválását 18 évesen csináltatta, méghozzá nem is akárhova, hanem az ajka belsejére a “Honey” szócskát, ami egyben az egyik kiskutyájának a neve. Ezen kívül az ujjain és a lábán találhatóak még kisebb minták, mint például egy méhecske, vagy az “eventually” (végül) szócska.

12. A Harcosok Klubja a kedvenc filmje…

…de olyan szinten, hogy Marla Singer telefonszáma rá is van tetoválva a lábára! Emellett az első EP-jén van egy Tyler Durden című dal, mely arról szól, hogy mennyire szerelmes Brad Pitt karakterébe a filmben.

13. Imádja a Rick és Morty-t

A kedvenc rajzfilmje a Rick és Morty, mi több, annyira imádja, hogy nem érezte volna teljesnek a debütáló albumát, ha nem szerepel rajta a két karakter, így a Homesick dal végén hallhatunk egy részletet az egyik epizódból. Ennek köszönhetően ismerte meg személyesen Madison az sorozat egyik készítőjét, Justin Roilandet, ezzel pedig nagy álma vált valóra. 

Emiatt vettem fel vele a kapcsolatot, aztán jóba lettünk, sokat beszélgettünk. Egyszer azzal írt rám, hogy akarok-e személyesen találkozni vele, azóta pedig barátok vagyuk

– mesélte az NME-nek.
14. Szerepelt volna Ariana Grande klipjében…

…csakhogy rosszkor volt rossz helyen. Ari a thank u, next videója miatt kereste fel, mert szerette volna, ha szerepel benne, ám Madison akkor éppen Miamiban tartózkodott a családjával, a forgatás pedig az ország másik felén, Los Angeles-ben volt. Mivel az énekesnő ekkortájt nagyban turnézott az As She Pleases EP-jével, és alig találkozott a családjával, így végül úgy döntött, nem utazik vissza LA-be, és kihagyja a lehetőséget.

15. Már nagyon fiatalon is meggyűlt a baja a közösségi médiával

13 éves kora óta van a reflektorfényben, így a tinikora nagy részét már úgy töltötte, hogy bárki véleményt formálhatott róla az interneten, ez pedig abszolút nem tett jót a mentális egészségének.

A közösségi felületeim olyanná váltak számomra, mint egy vágóhíd, és sokszor éreztem, hogy az emberek csak arra várnak, hogy elbukjak. Alapból nehéz időszak a tinédzserkor az ember életében, a közösségi média pedig csak ront a helyzeten

– nyilatkozta az NME-nek.
16. Egyáltalán nem iszik alkoholt 

2020. márciusában, a 21. születésnapi bulijára igyekezve kérdezte tőle egy fotós, hogy milyen érzés 21 évesnek lenni, mire Madison azt felelte: nem érez nagy változást, hiszen alapból egyáltalán nem iszik alkoholt.

17. Egy sérülés miatt hagyta abba a szertornát…

…pedig 6 évig profi szinten csinálta, és versenyekre is járt, ami abszolút meglátszik mind az alkatán, mind a tánctudásán. Sajnos egy nyaksérülés miatt abba kellett hagynia ezt a hobbiját, pedig imádta csinálni.

18. Borderline személyiségzavarral diagnosztizálták

Rengeteg dologról nem beszéltem nyilánosan, amin átestem, de borderline személyiségzavarral diagnosztizáltak, és egy időben öngyilkos hajlamaim voltak

– ecsetelte az NME-nek.

Ekkoriban egy szakításon is átesett, ami méginkább megnehezítette az amúgy is kemény időszakot számára. Elmondása szerint megkönnyebbülés volt viszont a diagnózis, hiszen ezáltal megértette, miért érez úgy, ahogy.

Azóta sokkal jobban kordában tudom tartani az érzelmeimet, és stabilabbnak érzem magam.

Az Effortlessly című dalát kifejezetten erről írta, de más szerzeményekben is utal rá a lemezén.

19. Azért lett Life Support az albuma címe…

…mert szó szerint ez mentette meg az életét. Elmondása szerint a készítése során az adott értelmet az életének, hogy dolgozhatott a korongon és olyanra formálhatta, amilyenre csak szerette volna, így abszolút találó a cím. 

20. Biszexuális

Madison a szexualitását sem rejti véka alá, és büszkén vállalja, hogy mindkét nemhez vonzódik. Elmondása szerint 17 évesen bújt elő, addigra pedig volt már szerelmes lányba. Eleinte, fiatalabb korában azt nyilatkozta, hogy nem szeretné beskatulyázni magát, de az elmúlt években már magabiztosan használta a biszexuális szót.

21. Egy virtuális K-pop banda tagja is

A szólókarrierje mellett egy League of Legends karakterekből álló virtuális K-pop bandában, a K/DA-ben is énekel. A csapat első EP-je 2018 novemberében jelent meg All Out címmel.

22. Imád rajzolni

Az éneklés mellett rajzolni is imád, és tehetsége is van hozzá. A legjobban női alkokat szeret rajzolni.

23. Még idén érkezik a második albuma

Bár a debütáló albumára hosszú éveket kellett várni, a második lemezével nem szeretné, ha ez lenne a helyzet, mi több, még idén ki tervezi adni!

24. Jön az első memoárja

Április 25-én érkezik első könyve The Half of It címmel, melyben az elmúlt éveket meséli el rajongóinak őszintén és kendőzetlenül: szó lesz benne a közösségi médiáról, a nyomásról, amit tapasztalt élete során, mint női előadó, illetve a mentális egészségről is szó lesz.