15 dolog, amit tudnod kell Olivia Rodrigo-ról

Tudtad, hogy a Green Day-en nőtt fel?

A piszkosul fiatal énekesnő, Olivia Rodrigo ma tölti be 20. életévét, ugyanis 2003-ban látta meg a napvilágot Temecula-ban, Kalifornia államban. Az utóbbi pár évben az egész zeneipart letarolta, most pedig néhány érdekességet szedtünk össze róla születésnapja alkalmából.

1. Ázsiai felmenőkkel rendelkezik

Több kultúra keveredése az énekesnő: édesapja részéről fülöp-szigeteki, míg édesanyja oldaláról német és ír vér csörgedezik benne.

2. A Disney-nél kezdte a karrierjét

Miután azért egy tucat és még egy fél adagnyi hírességet sikerült kitermelnie a csatornának az elmúlt 10-15-20 évben, szerencsére úgy tűnik, a jövő generációi sem maradnak Disney-sztárok nélkül életük során. Míg az előző generációknak ott volt Miley Cyrus, Britney Spears vagy Selena Gomez, addig a most felnövő Z generációnak kvázi ugyanez Olivia Rodrigo – a színésznőt eddig a Disney+ saját sorozatában, a High School Musical: The Musical – The Series-ben láthatta a nagyérdemű.

3. Első nagyobb slágere

Nem, még nem érünk el egyből 2021. egyik legnagyobb slágeréhez, a drivers license-hez, hanem inkább megállunk egy percre az All I Want című dalnál, melyet az előbb is említett Disney+ sorozathoz készített.

4. Megszállottja Taylor Swiftnek

Sőt, egyenesen őt jelöli meg elsődleges inspciációjának is: őszinte de poetikus dalszövegírása ad ihletet Olivia számára. Majd kiderült, hogy Taylor is imádja Rodrigo személyét és zenéjét is. Sőt, ha ez a tudat nem lenne elég, az énekesnő maga gratulált Rodrigonak a sikeréhez:

Ez az, ez az én gyermekem, és nagyon büszke vagyok rá!

– írta Swift Instagram kommentben.
5. A HSMTMTS előtt is láthattuk már…

…mégpedig a Bizaardvark című Disney produkcióban, mely itthon 2016. szeptembere és 2019. májusa között volt a televíziók képernyőjén. Olivia Paige Olvera karakterét játszotta el, mellette pedig még Maidson Hu-t vagy Jake Pault láthattuk benne.

6. Rekordokat döntöget folyamatosan

Szinte hihetetlen, de amióta megjelent a drivers license azóta nincs megállás: történelmet írt a dallal az énekesnő több területen is. Többek közt megdöntötte a Spotify rekordját is, több, mint 17 millión hallgatták meg egyetlen nap alatt a dalt. Ez annyira hihetetlen volt mindenki számára, hogy a streaming óriás szóvívőjének is meg kellett szólalnia ezzel kapcsolatban.

Soha sem láttunk még ehhez hasonlót – hihetetlen, hogy egy új előadót a semmiből így felkapnak az emberek és csak duzzad hallgatottsága folyamatosan

– mondta Becky Bass.
7. A slágerlistákon is történelmet írt

Olivia volt az első amerikai-ázsiai énekesnő, akinek sikerült az iTunes és az Apple Music élére törnie – természetesen a drivers license-szel.

8. Másik nagy inspirációja Lorde

Taylor Swift és Lorde amúgy is egész jóban vannak, de az énekesnő elárulta, hogy az új-zélandi énekesnő, Lorde is nagy hatással van zenéjére – ez pedig tisztán hallható a drivers license bridgében is.

9. Rockzenekarokon nőtt fel

Kiskorában a legnagyobb kedvencei olyan bandák voltak, mint a Green Day, a No Doubt, vagy éppen a Pearl Jam – ez pedig hallatszik is a good 4 u című slágerén.

10. Már egy dokumentumfilmet is kiadott

Tavaly érkezett meg az első dokumentumfilmje, a driving home 2 u a Disney+-ra. Az albuma munkálatait bemutató kulisszák mögötti felvételek mellett új élő fellépéseket is kaptunk a filmben, ám egyelőre sajnos itthon nem elérhető.

11. Ő a legfiatalabb előadó, ami megnyerte az év dalának járó díjat a VMA-n

A 2021-es gálán, amin egyébként fel is lépett, a drivers license-ért vihette haza a szobrocskát.

12. 3 Grammy-t is nyert, azonban a Grammy bulira nem engedték be

A tavalyi Grammy gálán 3 díjat zsebelt, köztük a legjobb új előadónak járót is, azonban a Spotify által szervezett bulin, amit az új előadók tiszteletére rendeznek meg, nem vehetett részt. Hogy miért? A korhatár 21 év volt, amit ő még mindig nem töltött be.

13. A turnéjára percek alatt fogyott el az összes jegy

Tavaly turnéra is indul a Sour című lemezzel, amire csupán percek alatt kelt el az összes jegy, a viszonteladók közül pedig volt, aki 2,7 millió forintért kínálta őket.

14. Már megvan a következő albumának a címe

Valószínűleg nagy a nyomás, hogy a Sour sikerét túlszárnyalja a második albumával, ezért nem is sieti el a dolgot. Ennek ellenére azonban már megvan a következő korongjának a címe, ami a tervek szerint még idén megjelenhet.

15. Budapest a kedvenc helye

Egy interjúban mesélt arról, hogy a fővárosunk a kedvenc helye, és egyszerűen csodálatosnak tartja.

A kedvenc helyem, ahol valaha is jártam, az Budapest. Egy vagy két hónapot voltam ott, és egyszerűen csodálatos volt. Alig várom, hogy visszamehessek!

Mi is visszavárjuk egy koncert erejéig!