10 érdekesség, amit valószínűleg nem tudtál The Weekndről

Abęl Makkonen Tesfaye, vagyis ahogy híressé vált és valószínűleg te is ismered, The Weeknd 1990-ben látta meg a napvilágot, pontosan ezen a napon, így összeszedtünk róla néhány érdekességet, amelyet lehetséges, hogy még nem tudtál az énekesről.

1. neve miatt hamar bajba került?

A kezdetekben még csak The Weekend néven tevékenykedett, viszont ez nem tartott sokáig. 2004 óta létezik ugyanis egy kanadai pop-rock banda, a The Weekend, így copyright problémákba ütközött… nemes egyszerűséggel ezért hiányzik a nevéből az „e” betű.

2. a neve tényleg a hétvége szóból ered?

Mint azt ahogy az előző ténynél is taglaltuk, Abel művészneve eredetileg The Weekend volt… és, hogy honnan jött ez a név? A történtet kissé szomorkás: az énekes gyermekkora hánytatott volt, édesanyja sokat dolgozott, 11 évesen pedig már füvezett, majd később ennél durvább szerekhez is nyúlt. Majd miután kirúgták a suliból, ahol tanult egy hétvégén elszökött otthonról, ide pedig sosem tért vissza többet.

3. három nyelvet is beszél?

Abel Torontó külső részén nevelkedett, többet volt kitéve a multikulturális környezetnek, ami körülvette, mint az angol nyelvnek. Otthon nagymamája kizárólag amhara nyelven beszélt vele, nem volt hajlandó angolul kommunikálni, majd Kanada kétnyelvűsége miatt egy francia nyelvet előnyben részesítő iskolába járt, ahol nem szólalhatott meg nagyon angolul. Mára pedig a harmadik nyelve lett kvázi a fő nyelve.

4. szó szerinti fájdalmat okozott ikonikus hajkoronája?

2016-ig ikonikus, raszta tincsekből álló hajáról beszélt az internet, főként azért, hogy mennyire király. Az énekes is elmondta, tényleg ki akart tűnni a tömegből és nem akart átlagosnak tűnni. Amikor megkérdezték, mik nehezek számára ezzel a frizurával, egyből rávágta a Billboardnak, hogy:

Az alvás! Sokszor eszméletlen nyaki fájdalmakkal kelek fel.

5. dolgozott ruhaboltban is?

Igazából, pont úgy, mint ahogy sokan kezdjük munkáinkat, ki a vendéglátásban, ki a ruhaboltokban keresi meg kenyerét. Ez Abellel sem volt másképp, aki egy American Apparel üzletben dolgozott Torontó belvárosában hosszabb-rövidebb ideig 2010-ben.

6. volt, hogy hajléktalan volt?

Egy sötét periódusában szinte mindent elvesztett. Kilakoltatták az albérletből, melyet 2 másik haverjával béreltek, magukat pedig lopással tartották fent. Amikor elvették a lakhatást a fejük fölül, az akkor még egyáltalán nem milliárdos Abel több lánynak is azt hazudta, hogy együtt vannak, csak azért, hogy legyen néha hol aludnia, mesélte a The New York Times-nak.

Volt legalább három csaj is az életemben egyszerre, akik azt hitték járunk…

7. megszálltnak tartja volt házát?

Több alkalommal is mesélt paranormális jelenségekről a régi házából. Ez olyannyira eldurvult, hogy sokszor nem is mert ott lenni – pedig Hollywoodban volt az a bizonyos ház.

Alvás paralízisem is volt, hangokat hallottam

8. gyűjti a drága autókat?

Van ott minden, mint a búcsúban – ahogy szokás mondani. Persze az évek során változik a repertoár, többek közt Ferrari LaFerrari, a Porsche 918, a Lamborghini Aventador SVJ és egy Bentley Mulsanne is szerepel(t) a kollekciójában.

9. régi háza még ma is áll?

Redditen válaszolt egy fannak, aki azt kérdezte, hogy az a hely, amelyet a debütáló mixtapjén emleget, valóban létezik-e? Erre pedig nem egy egyszerű igen vagy nem választ adott, hanem a pontos címet is elárulta. A Capital FM pedig gyorsan meg is nézte, mi is áll a cím helyén.

10. 2022-ben Budapestre érkezett volna?

Az eredeti tervek szerint a The After Hours világturnéval látogatta volna meg hazánkat, melyet be is jelentett és a jegyárusítást is megkezdték a bulira. Néhány héttel a nagy hír után már azt is megtudtuk, hogy a turné mégsem indul el, sem 2022-kor, sem 2023-ban, ugyanis az előadó úgy érezte, számára nem elegek az arénák, ezért stadion turnéra szeretne menni, mégpedig az After Hours és a Dawn FM című lemezével egyszerre.