5 és fél év után új albummal tért vissza a Paramore

Íme a This Is Why!

5 és fél év telt el azóta, hogy a Paramore kiadta a legutóbbi albumát, az After Laughter-t, és ez nem véletlen. A koronghoz kapcsolódó turné után ugyanis megbeszélték, hogy egy hosszabb szünetre fognak menni, hogy megtapasztalják a fiatal felnőtt életet, amit addig nem volt lehetőségük megtenni a reflektorfényen kívül, hiszen tinikoruk óta a színpadon álltak.

Most azonban vége a szünetnek, és megérkezett a visszatérő, hetedik albumuk, a This Is Why. A lemezen összesen 10 dal kapott helyet, és hosszú idő óta ez a legagresszívabb munkájuk, amivel a 2000-es évek emo zenéjét idézik, és ez is volt az inspirációjuk hozzá.

A dalszövegek, ahogy azt már megszokhattuk tőlük, ismét nagyon személyesek, de Hayley Williams reméli, hogy azért mindenki tud majd azonosulni velük.

Sokkal mélyebbre hatol az album, mint a felszín. Próbáltam a dalszövegekben kifejezni mindazt, amin én, mint ember, keresztülmegyek úgy, hogy itt élek a Földön, ebben az időben. A korong visszaad valamennyit abból is, amit mi, mint emberek, közösen átélünk jelenleg, az összes szorongásával együtt

– nyilatkozta az Entertainment Weekly-nek.

Ettől függetlenül hozzátette, hogy reméli, a nem annyira vidám dolgok mellett egy kis örömöt is okoz majd az új zene a fanoknak.

Remélem, hogy azért az album menedéket is nyújt majd az embereknek az elől, ami történik.