cserihanna új lélekmerengő felvezetővel folytatja első korongjának bemutatását

„A perc röpke tengelyén kering ez az élet” – cserihanna új lélekmerengő felvezetővel folytatja első korongjának bemutatását.

Mindenki találkozhatott már kisebb-nagyobb mértékben azzal az érzéssel, mikor egy krízist annyira nehéz elviselni, hogy legszívesebben átaludnánk az egészet. Csak keltsenek fel, amikor már újra minden jó. A „Fordulok kettő”-t című dalom is egy ilyen hosszú, alvászavaros periódusban, valahol az álom és az ébrenlét között íródott

Osztja meg a kreatív énekesnő-dalszerző, cserihanna, aki az univerzálisnak mondható egzisztenciális kérdést egyedi látcsőn keresztül szemlél s mutat be.

Generációs témákat boncolgat, mindezt szövegközpontúan, bájosan, játékosan teszi cserihanna, aki idén első szólóalbumával készül. Az előadó 2022. októberében debütált első, ZSIRÁFHÁT” című szerzeményével, amit ráadásul a 06. Klipszemle méltányolt és először mutatott be többek közt a szakmai közönség előtt. Legutóbb január végén pedig bongor egész estés koncertjén adták elő, első közösüket („Veréb”) az Akvárium teltházas KisHalljában. 

Hanna ezúttal egy melankolikusabb részébe enged betekintést új, „Fordulok kettőt című felvételével. Habár a legtöbben átestünk egy bizonytalanabb lelkiállapotú életszakaszon, mégis Hanna tud mutatni újdonságot, és nevén nevezni és kibogozni ezeket a gyakran rendkívül nehéz, tudatalattinkban ragadt szálakat. Az újdonság egy kortárs versként is megállná a helyét metaforikus képeivel, és rímkombinációival:

A „Fordulok kettőt című dal a depresszióról, a veszteségek után érzett gyász élményéről szól, vagy mindenféle változásról, átmeneti állapotról, ami nagyon kikezdi a mentális teherbíró képességünket

Mondta el Hanna, aki bábrendezői fantáziáját is kiélheti zenei projektjében. A számhoz egy szenzációs vizualitású szöveges videó is napvilágot látott, amelyről így mesélt:

A videót Virág Vivien készítette, akivel színházi munkákban szinte állandó alkotótársak vagyunk. Fontosnak tartottuk, hogy a szövegvideón túlmutató, a szöveggel mégis szervesen összekapcsolódó vizuális tartalom készüljön. Így született meg a videóban szereplő kis figura, aki szeretne eljutni a fénybe, de a súlyos teherként ránehezedő gondolatok és szavak mindig az útját állják.