Idén érkezik Doja Cat új albuma, és színésznőként is ki szeretné próbálni magát

A jövőbeli terveiről mesélt a rapper.

Bombaként robbant be Doja Cat három éve a köztudatba a Say So című megaslágerének köszönhetően, azóta pedig nincs megállás számára. Az idei Grammy díjátadón 5 kategóriában is esélyes, melyek közül háromban a Woman című dalával száll versenybe. A szerzemény a legutóbbi, 2021-es Planet Her korongján kapott helyet, a folytatásra pedig már nem kell sokat várni.

A rapper a Variety-nek árulta el, hogy idén érkezik a negyedik lemeze, az új érával pedig egy új irányba viszi el a karrierjét. A rádióbarát popzene helyett az R&B kerül előtérbe, sokkal többet fog rappelni az anyagon, mint énekelni, és összességében egy keményebb oldalát ismerhetjük majd meg.

Tudom, hogy a karrierem során rengeteg rózsaszínű, könnyed dalt készítettem, főként csilli-villi pop hangzással, viszont a következő érám során egy maszkulinabb irányba indulok el

– mesélte.

Nem csak zenei téren vannak terveik Doja-nak és a csapatának. A menedzsere elmondása szerint ugyanis mindig hosszútávra terveznek, a jövőben pedig szeretnék, ha a sztár színésznőként is elkezdené bontogatni a szárnyait, és a filmek, illetve sorozatok világába is betörne. Hogy számíthatunk-e turnéra az új lemez megjelenése után? Erre egyelőre nem tudott választ adni a rapper, hiszen szeretné teljesen befejezni az albumot, mielőtt még ezen gondolkozna.

Azt viszont elárulta, hogy a rap mellett igencsak vonzza a punk zene is, ám egyáltalán nem biztos, hogy ebből a rajongói valaha is hallhatnak bármit.

Szeretnék kísérletezni a punk zenével. De nem a pop-punkkal, mert úgy gondolom, jelenleg pont elég pop-punk előadónk van. Ha szükség van még többre belőle, ám legyen, de nem hinném, hogy az én lennék. Sokkal inkább a nyers, cenzúrázatlan, hardcore punkban próbálnám ki magam. Ezt jelenleg csak a saját, személyes szórakozásomra csinálom, összeülök pár dobossal, gitárossal. Fogalmam sincs, hogy bármi ebből megjelenik-e valaha is.

Mint ahogy már fentebb említettük, Doja több kategóriában is esélyes az idei Grammy gálán, ám elmondása szerint nem az a fontos számára, hogy nyerni fog-e, vagy sem.

Nagyon mérgezővé tudna válni, ha a győzelemre fókuszálnék. Semmiképpen nem szeretnék megfeledkezni magáról a zenéről, és arról, hogy miért is vagyok itt. Attól nem lesz jobb a zeném, ha azon agyalok, hogy nyerek-e. Az jelenti számomra a legtöbbet, hogy van egy platformom, ahol kifejezhetem magam.