8 dolog, amit nem tudtál Ester Expósitoról, az Elit színésznőjéről

A 2000-ben született színésznő ma ünnepli 23. születésnapját.

Ester Expósito neve sokunk számára csenghet ismerősen, hiszen a spanyol színésznő és modell az Elit című Netflix sorozatban tűnt fel és hagyott mély nyomot bennünk először, azóta pedig olyan produkciókban láthattuk, mint a Valakinek meg kell halnia, vagy a jelenleg is készülő La Isla Bonita. A 2000. január 26-án született színésznő pedig azóta meg sem áll és több produkción is dolgozik egyszerre.

1. Hálás Carla szerepéért?

A színésznőnek egyértelműen az Elitben való szereplése, azaz Carla megszemélyesítése hozta meg az átütő sikert. Előtte kisebb szerepeket kapott csak, vagy amiben épp főszerepet, azok nem lettek hazáján kívül ismertek vagy népszerűek. Elmondása szerint nagyon sok dolgot tanított meg neki Carla.

2. Együtt volt egyik színésztársával?

Nem meglepő, mint szinte minden közös munka során, alakulnak ki románcok. Ez az Elit során sem volt másképp, többek közt Ester is összejött a Polot alakító Álvaro Rico-val – a két karakter a sorozatban is egy párt alkot.

3. Próbálja fejleszteni angoltudását?

Ester angol tudása nem a legerősebb, de elmondása szerint minden erejével azon van, hogy folyékonyan kommunikáljon angolul is. Ha ez pedig megvan, akkor nemzetközi szerepeket is szeretne vállalni. Valamint úgy érzi, az angol és a spanyol igazán erős kombó.

4. Mindig is színésznő akart lenni?

Fiatal kora óta vonzotta a színészi pálya, mely egy kicsit nehezen indult be számára. Igaz, két alkalommal is díjat vitt haza a Teatro de Madrid díjátadón: 2013-ban és 2015-ben is a legjobb színésznőnek válaszották. Előtte viszont mindenképp végezni szeretett volna a középiskolai tanulmányaival, mielőtt belevág karrierjébe.

5. Jobbra húzná Archie-t a Riverdaleből?

A jobbra vagy balra húzós játékot a német Netflix játszotta vele és Álvaro-val, több Netflixes karaktert is mutattak nekik, Ők pedig döntöttek, hogy melyik irányba húznák el, ők pedig mind a ketten jobbra húznák KJ Apa-t, vagyis Archie-t a Riverdale-ből.

6. Más Netflix tartalomban is szerepel?

A Valakinek meg kell halnia című, háromrészes mini-thriller/drámasorozatban is játszik, mint a főszereplő Cayetana. Ha bírod a feszültséget, akkor ez garantáltan neked való!

7. Legnagyobb vágya volt, hogy vígjátékban szerepeljen?

Az ok pedig egyszerű, eddig főként drámákban és thrillerekben szerepelt, nem nagyon kapott lehetőséget arra, hogy megmutathassa mit tudna nyújtani egy vígjátékban. Ez egyébként be is teljesült, amikor 2021-ben megjelent A gyerekek maradjanak nálad! c. karácsonyi filmje, de utoljára például megint egy horrorban láthattuk.

8. szerepelt az Elit-beli kolléganőjének videójában?

Danna Paola, aki az Elitben Lout személyesíti meg, elég szép zenei karrierrel is rendelkezik – ha imádod a latin zenét, ez kötelező! A Contigo c. dalához készült kisfilmben több, az Elitben is szereplő színész feltűnik, többek közt Ester is.