Elege van a pletykákból a Måneskinnek

Íme a GOSSIP!

Hamarosan érkezik a Måneskin várva várt harmadik stúdióalbuma, de addig is most egy újabb ízelítőt kaptunk róla. Megérkezett ugyanis a GOSSIP című szerzeményük, melyet a Rage Against the Machine és az Audioslave gitárosa, Tom Morello közreműködésével készítettek el. A kislemez kedvéért egyébként az énekesük, Damiano leborotválta a fejét és megszabadult a hosszú hajától.

A banda elmondása szerint a Tommal való közös munka segített nekik abban, hogy hogyan dolgozzanak úgy a zenéjükön, hogy ne gondolják túl a dolgot. A gitárosuk, Thomas Raggi hozzátette:

Tom a világ egyik legnagyszerűbb zenésze, akire mindig is felnéztem, és rengeteget tanultam tőle. Az, hogy együtt zenélhettünk, egy valóra vált álom volt.

A dalban és a hozzá készült videóban a zenekar kifigurázza az amerikai álmot és a hírességek világát, amibe az elmúlt évek során belecsöppentek. A szórakoztatóipar nem hivatalos fővárosára, Los Angeles-re például a hazugságok városaként és egy cirkuszként utalnak benne, ahol senkit nem érdekel más, csak a pletykák.

A Måneskin soron következő, RUSH! című lemeze jövő pénteken, január 20-án érkezik, és a most megjelent GOSSIP mellett olyan szerzemények kapnak rajta helyet, mint a MAMMAMIA, a LA FINE, a SUPERMODEL, vagy éppen a THE LONELIEST.

Idén pedig a magyar közönség is láthatja őket élőben, ugyanis május 16-án a Budapest Arénában koncerteznek, amire korlátozott számban még mindig lehet jegyet vásárolni.