© Netflix

Less be a Bridgerton család idén érkező spin-off sorozatába!

A széria Charlotte királynő köré épül.

Két okból is izgalmas év lesz az idei a Bridgerton család rajongóinak. Egyrészt idén érkezik a népszerű Netflix sorozat harmadik évada, melyben ezúttal Coliné (Luke Newton) és Penelope-é (Nicola Coughlan) lesz a főszerep, másrészről pedig jön a széria spin-off-ja is, mely egyfajta előzménytörténetként szolgál. A Queen Charlotte: A Bridgerton Story című alkotás, ahogy az a nevéből is kiderül, Charlotte királynő történetét meséli el, ám, mivel jóval az eredeti történet előtt játszódik, nem Golda Rosheuvel alakítja majd benne az uralkodót. 

Helyette a fiatalabb énjét láthatjuk benne, akit India Amarteifio formál meg, és aki ezelőtt kisebb szerepekben olyan alkotásokban tűnt már fel, mint a Ki vagy, doki?, vagy éppen a Szexoktatás. Mellette többek között Agatha Danbury is szerepel benne, akit Arsema Thomas alakít – a két színésznőről pedig meg is kaptuk az első képeket a sorozatból:

India Amarteifio, mint a fiatal Charlotte királynő
Arsema Thomas, mint a fiatal Lady Danbury

Íme az első betekintő is:

Mint ahogy már fentebb is említettük, a spin-off Charlotte királynő karakterére fókuszál, miután 17 éves korában megérkezett Londonba az észak-németországi hercegségből, ahol felnőtt. A fiatal lányt a király (Corey Mylchreest) jegyesének szánják, amit ő eleinte hevesen ellenez, hiszen az esküvő előtt még nem is találkozott a vőlegénnyel, ám ennek ellenére szerelembe esnek egymással. Amint Charlotte beilleszkedik az új környezetébe, és felfedezi frissen szerzett hatalmát, a társadalomban változások lépnek fel: ennek köszönhetik a Bridgerton család karakterei a színes világukat, amit megörököltek.

Azonban a dolgok nem mennek olyan könnyen, hiszen nem sokkal az esküvő után elkezd hanyatlani a király mentális egészsége, Lady Danbury pedig kihasználja a királynőt, hogy utat törjön magának a társadalmi elitbe. 

Természetesen egy rakat új karakter mutatkozik majd be a szériában. Hogy kik is ők? A megözvegyült hercegné, Agusta (Michelle Fairley), aki bármit megtenne, hogy bebiztosítsa a fia jövőjét. Brimsley, a kiránynő titkára, akinek a fiatalabb és az idősebb énje is megjelenik Hugh Sachs és Sam Clemmett alakításában. Rob Maloney, mint a királyi orvos, és Cyril Nri, mint Lord Danbury. Mellettük pedig a Bridgerton testvérek édesanyja, Violet Bridgerton tinédzser évei is megelevenednek a képernyőn. 

Arról egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikor érkezik a sorozat, de annyi már biztos, hogy 8 részből fog állni, és a Netflixen lesz majd látható.