10 dolog, amit tudnod kell Emma Mackey-ről, a Szexoktatás sztárjáról

Tudtad, hogy Franciaországban nőtt fel?

Emma Mackey-ről a Szexoktatás előtt nem igazán lehetett hallani, a Netflix nagysikerű szériáját követően viszont egyre csak feljebb és feljebb ível a színésznő karrierje, idén például a Barbie filmben is feltűnik majd. Íme 10 érdekesség, amit érdemes tudni a színésznőről.

1. Franciaországban született

Emma Franciaországban, azon belül is Le Mans-ban látta meg a napvilágot francia édesapa és angol édesanya gyermekeként. Nem itt nőtt fel viszont, hanem egy Sablé-sur-Sarthe nevű kisvárosban, amit alig laknak többen 12 ezer főnél.

2. A teljes neve

A teljes neve Emma Margaret Marie Tachard-Mackey.

3. Alig várta, hogy Angliába költözhessen

Nem igazán szerette Franciaországot, így hét éves kora óta azt várta, hogy betöltse a 18-at, és Angliába költözhessen. Elmondása szerint a franciák nem értették a humorát, és semmi esélyt nem látott arra, hogy ott megvalósíthassa az álmait, és befuthasson színésznőként.

4. Ezen a szakon végzett az egyetemen

Miután Angliába költözött, a University of Leeds-re kezdett járni, és itt szerezte meg a diplomáját angol nyelv és irodalom szakon 2016-ban.

5. Mikor Londonba költözött, nem tudta kifizetni a lakbért…

…ezért bentlakásos bébiszitterként kezdett el dolgozni. Mikor aztán ezt otthagyta, hogy a színészi karrierjét beindítsa, még mindig nem volt elég pénze, hogy saját albérletet fizessen, így egy barátjához költözött.

6. Nem jutott be a színészképzőbe

Miután lediplomázott, színészképzőben szerette volna folytatni a tanulmányait, a bökkenő csak annyi volt, hogy nem vették fel. Ez persze nem tántorította el az álmaitól, és egy évig járt különórákra, remélvén, hogy ennek hatására felveszik majd. Később azonban meggondolta magát, és ehelyett meghallgatásokra kezdett járni, fél éven belül pedig meg is kapta Maeve szerepét a Szexoktatásban.

7. Ez volt a legnagyobb félelme a Szexoktatással kapcsolatban

Hatalmas lehetőség volt számára a Szexoktatás, azonban volt egy hatalmas félelme a szériával kapcsolatban, ez pedig az volt, hogy mit fognak hozzá szólni a nagyszülei. Szerencsére semmi problémájuk nem volt vele, mi több, a nagymamája még azt is mondta neki, hogy jó lett volna, ha az ő idejében is van egy ilyen széria.

8. Nem sok mindenben szerepelt eddig

A Szexoktatáson kívül eddig mindössze 5 alkotásban láthattuk. Ezek időrendi sorrendben: a 2019-es TIC című rövidfilm, a 2020-as The Winter Lake, a 2021-es Eiffel, és a 2022-es Halál a Níluson, illetve az Emily, melyben a híres írónő, Emily Brontë bőrébe bújt.

9. Szeretné rendezőként kipróbálni magát

Bár még színésznőként is csak most kezdi igazán bontogatni a szárnyait, máris új területen próbálná ki magát, ez pedig nem más, mint a rendezés. Mindig is érdekelték a színfalak mögötti dolgok is, mint például a világítás, egyszer pedig egy színházi darabot rendezhetett, és ekkor szeretett bele ebbe a szerepbe.

10. Idén a Barbie filmben láthatjuk

Legközelebb az idén július 21-én érkező Barbie filmben láthatjuk.