10+1 dolog, amit nem tudtál Charles Meltonról

Tudtad, hogy régen kutyasétáltatással kereste a kenyerét?

Charles Melton 2014-ben kezdte karrierjét, először modellként, majd egy-két sikersorozatban is feltűnt, igaz ekkor még csak mellékszerepekben. A nagy áttörést a Riverdale hozta meg neki, ahol 2017 óta alakítja Reggie karakterét, azonban a szerep nem elsőre, és nem is akárhogyan vándorolt hozzá. És az megvan, hogy Ariana Grande egyik klipjében is láthattuk? Íme 10+1 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál a srácról.

1. Cseroki és koreai származású

Amerikai édesapja angol és cseroki felmenőkkel rendelkezik, míg édesanyja Dél-Koreában látta meg a napvilágot, és egy évvel Charles születése előtt, 1990-ben telepedett le az USA-ban.

2. Rengeteget költözött kiskorában

Alaszka fővárosában, Janeau-ban látta meg a napvilágot, de nem élt itt sokáig, édesapja ugyanis a hadseregben szolgált, emiatt pedig rengeteget költöztek. 5 évig még az dél-koreai Pyeongtaek városában is laktak, mielőtt letelepedtek volna a kansas-i Manhattanben.

3. Nem csak a sorozatbeli karaktere imádja a focit

Nem csak a Riverdale Reggie-je, de ő maga is imádja az amerikai focit. Középiskolás korában kezdett el játszani, majd az egyetemen folytatta, és egy ideig az volt az álma, hogy profi szintre jusson el. Egy sport-ösztöndíjakkal foglalkozó oldalon még mindig fent van a 2009-es bemutatkozója, melyben ez áll:

A nevem Charles Melton és 2009-ben végzek a Manhattan középiskolában. 8. osztályban kezdtem el focizni, és nagyon hamar belejöttem. Nehéz leírni, milyen érzés az, amikor játszom, de a legjobban úgy tudnám jellemezni, hogy a pályán érzem magam a legjobban, és bármit megtennék, hogy profi szintre jussak. Az egyetemen marketinget szeretnék tanulni, és úgy gondolom, tökéletes kiegészítője lennék a focicsapatnak.

4. Régen kutyasétáltatásból kereste a kenyerét

Mielőtt sikeres karriert tudhatott magáénak modellként és színészként is, egy igencsak érdekes munkából élt: gazdi helyett gazdi volt, és mások kutyusait sétáltatta. A Buzzfeednek mesélt egy kicsit erről az időszakról egy 2019-es interjúban:

Mindenkinek azt mondom, hogy én voltam Los Angeles legjobb kutyasétáltatója, és ez így is van. Két hónap alatt több, mint 300 kutyust sétáltattam meg, ami őrület! A mai napig írnak nekem emberek, hogy vigyem el a kutyáikat egy körre!

5. Modellként kezdte karrierjét…

…és olyan márkák kampányaiban tűnt fel, mint a Dolce & Gabbana, a MAC, vagy a Kenneth Cole.

6. Mindig is imádta a filmeket, de nem volt tervben a színészkedés

A kezdetekben egyáltalán nem volt neki tervben a színészkedés, hiszen focistaként, vagy modellként képzelte el a jövőjét. Ennek ellenére azonban mindig is imádta a filmeket, mi több, az egyik kedvenc helye a mozi volt.

Minden héten mentem moziba, akár többször is, néha apukámmal, néha egyedül. Bármint megnéztünk: a “Mátrix”-ot, az “Armageddon”-t, a “Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt”-ot, a “Szerelmünk lapjai”-t, a Marvel filmeket. De a kedvencem, amit apukámmal láttam, a “Lovagregény” volt Heath Ledgerrel a főszerepben

– mesélte a WWD-nek.
7. Szerepelt a Glee-ben, és az Amerikai Horror Story-ban

Első szerepét a “Glee”-ben kapta 2014-ben, igaz, csak egyetlen epizódban láthattuk. Egy évvel később az “Amerikai Horror Story” ötödik évadában, a “Hotel”-ben is fentűnt, ebben már két rész erejéig tűnt fel a képernyőn.

8. Először nem ő játszotta Reggie-t a Riverdale-ben

A Riverdale első pár epizódjában a 13 okom volt-ból ismert Ross Butler játszotta Reggie-t, ám ahogy a készítők egyre több jelenetet szántak a karakternek, a színész nem tudta összeegyeztetni a két sorozat forgatását: így vándorolt Charles-hoz a szerep. A váltást követően Ross megköszönte, hogy egy ázsiai származású színész vehette át a helyét.

9. Ő volt az első ázsiai származású amerikai színész, aki…

…hollywoodi romantikus tinifilmben főszerepet kapott. A 2019-es A Nap is csillag című alkotásban zsebelte be Daniel Bae szerepét, így érte őt ez a megtiszteltetés. 

10. Ariana Grande klipjében is láthattuk

Az Ariana-fanoknak nem csak a Riverdale-ből lehet ismerős a srác, ugyanis szerepelt az énekesnő 2019-es break up with your girlfriend, i’m bored klipjében is.

10+1. Több, mint egy évig járt Camila Mendes-zel

2018 nyarán jött össze kollégájával, Camila Mendes-zel, és több, mint egy évig voltak együtt. A szakításuknak nem volt különösebb oka, egyszerűen csak mindketten a karrierjükre szerettek volna fókuszálni, és nem volt elég idejük egymásra. Ennek ellenére jóban maradtak, és a közös munka sem okoz gondot számukra.