Egy évad után elkaszálta a Netflix az 1899 című sorozatot

A készítők azt remélték, legalább három évadot megél majd a széria.

Újabb sorozat kapott kaszát a Netflixtől csupán egy évad után, ami ezúttal nem más, mint az 1899. A szomorú hírt a két készítője, Baran bo Odar és Jantje Friese jelentették be az Instagramon, akik azt is megosztották a nézőkkel, hogy ők legalább három évadosra tervezték a szériát.

A páros állt egyébként a 2017. és 2020. között futó Sötétség című sorozat mögött is, mely három évadot élt meg, és hatalmas sikernek örvendett.

Nehéz szívvel kell megosztanunk veletek, hogy nem lesz folytatása az 1899-nek. Nagyon szerettük volna befejezni ezt az elképesztő történetet egy második és harmadik évaddal, ahogy a Sötétséggel is tettük, de a dolgok néha nem úgy alakulnak, ahogy azt az ember tervezte. Ilyen az élet. Tudjuk, hogy ez a hír rajongók millióinak okoz csalódást, de szeretnénk megköszönni a szívünk mélyéről, hogy részesei voltatok ennek a csodálatos kalandnak

– áll a közleményükben.

A hír csupán hat héttel az első, és mostmár biztosan egyetlen évad premierje után érkezett, ami 8 epizódból áll, és a megjelenést követő négy napban a nézők csaknem 80 millió órát töltöttek vele. 

A története középpontjában egy bevándorlóhajó áll, mely az angliai Southamptonból New York felé tart, azonban egy sor bizarr, misztikus, és valószínűleg természetfeletti esemény megbolygatja az utasok nyugalmát. Az utolsó rész hatalmas cliffhangerrel ért véget, azt már viszont sajnos soha nem fogjuk megtudni, mi történt volna a folytatásban.