The Weeknd megdöntötte Ed Sheeran 5 éven át tartó rekordját

A Blinding Lights legkörözte a Shape of You-t.

2022. utolsó napján The Weeknd megdöntötte Ed Sheeran rekordját, amit az énekes több, mint 5 éven keresztül tartott, a Blinding Lights ugyanis legkörözte a Shape of You-t a Spotify-on, mint a legstreameltebb dal a platformon. Az brit énekes nem kevesebb, mint 1928 napig csücsült az első helyen a 2017-es slágerével, melyet a megjelenése óta 3,330 milliárd alkalommal játszottak le.

Shape of You-t 2017. január 6-án dobta piacra Ed, kevesebb, mint 9 hónappal később, 2017. szeptember 21-én pedig már a legstreameltebb dal lett a Spotify-on. A Blinding Lights azonban 2022. december 31-én elérte a 3,331 milliárd streamet, ezzel pedig maga mögé utasította Edet, és az első helyre lépett.

The Weeknd slágere 2019. november 29-én jelent meg, így pontosan 3 év és 2 nap kellett neki ahhoz, hogy a dobogó csúcsára jusson. Az énekes egyébként jelenleg a leghallgatottabb előadó a világon a platformon havi több, mint 91 millió hallgatóval. Ed a 3. helyen áll, őt The Weeknd-en kívül csak Justin Bieber előzi meg. 

Blinding Lights és a Shape of You után a harmadik leghallgatottabb dal Tones and I slágere, a Dance Monkey, melyet a Someone You Loved követ Lewis Capalditól, az ötödik helyen pedig Post Malone és 21 Savage kollabja, a Rockstar áll.