Ezek voltak 2022 legjobb 50 pop dalai

Szerkesztőink válogatása.

2022 egy igazi mesebirodalom volt a pop zenét hallgató közösség számára, ugyanis igaz, nagyon sok előadó pihent vagy korábbi lemezével turnézott, de valahogy mégis sikerült úgy elosztani ezt a 12 hónapot, hogy minden hónapban érkezzen valami igazi csemege. A MUSICDAILY szerkesztősége pedig összeszedte az év legjobb popdalait – az egyetlen szabály az volt, hogy maga a dal 2022-ben jelenjen meg és természetesen a pop kategóriába soroljuk. A sorrend nem számít, ugyanis semmi értelme rangsorolni teljesen különböző dalokat és előadókat, nézzük, mi vett le minket a lábunkról.

Sabrina Carpenter – Nonsense

2022 egyik legnagyobb meglepetése Sabrina Carpenter e-mails i can’t send c. korongja volt, ugyanis a Singular Act I és Act II után egy teljesen új irányba indult el és mondhatni, sikerült újjászületnie – ami valljuk be, elég nehéz manapság.

Tove Lo – 2 Die 4

Kevés olyan előadó van, mint Tove Lo: az énekesnő mesterien nyúl a popzene egy bizonyos al-fajtájához és sokadik lemeze sorolható a „dark pop” kategóriába – ezt pedig az idei Dirt Femme sem rúgja fel. A 2 Die 4 pedig még egy ismert dalt is alapul vesz, így egy nagyobb réteget lehet képes elérni.

Charli XCX – Used To Know Me

Charli XCX kivan a kiadójára, szóval egy igazi, grandiózus pop-erát szeretett volna magának – CRASH c. lemezén kivétel nélkül olyan drágának és kidolgozott hangzó dalok kaptak helyet, mint a Used To Know Me, mely kétség kívül az év egyik legjobb pop nótája.

Alesso – Words (ft. Zara Larsson)

Zara Larsson Words c. nyári slágerét még az idei Campus Fesztiválon is előadta és mondanunk sem kell, megadta a hangulatot. Van valami különleges az ilyen jól sikerült DJ-énekesnő kollaborációkban, nem?

Dove Cameron – Bad Idea

Dove Cameron is azon kevés előadók közé tartozik, akinek sikerült teljesen új brandet és imázst kialakítania magának – imádjuk a végzet asszonya szerepet.

Ava Max – Maybe You’re The Problem

Egy alternatív világban már a kezünkben tarthatjuk Ava Max második lemezét, a Diamonds & Dancefloors-t, mely már most sokkal inkább egyben van, mint elődje. A Maybe You’re The Problem c. slágerét pedig egyszerűen nem tudjuk megunni.

Nessa Barrett – tired of california

Egy kis alternatív-pop is becsúszott a listába, Nessa Barrett debütáló anyagának legkiemelkedőbb dalával.

Foxes – Absolute

Erősen indította Foxes az évet, 2022. január 7-én lepte meg követőit ezzel a csodával, ami, mint láthatjuk, túlélte az évet és sikerült felkerülnie listánkra.

Mabel – When The Party’s Over

Mabel About Last Night… c. lemezéről már ódákat zengtünk a megjelenéskor, ugyanis az énekesnő egy olyan koncepció-albumot rakott elénk, mint mondjuk a Future Nostalgia, annyi különbséggel, hogy egy átbulizott éjszakát mutat be, a korong zárása pedig a When The Party’s Over, mely egy visszafogott, lüktető finomság – pont erre van szüksége a hallgatónak sok buli után, amit a korong nyújt.

Ella Henderson – Good Things Take Time

Szeretünk becsempészni néhány kevesebb figyelmet kapott dalt is az ilyen listáinkba, Ella Henderson alábbi dala pedig a tökéletes példája annak, amikor van egy minőségi és rádió-barát dal a lemezeden, de még a gondolat sem járja át az agyadat, hogy kiadd a nyári időszakban.

Kim Petras – Treat Me Like a Slut

Imádjuk Kim Petras szex-pozitivitását és nyers dalait: elég beszédes a a Treat Me Like a Slut, és a Slut Pop címe, mely koncepció-EPjének egyik legizgalmasabb dala – a maga mindössze 1:58-es játékidejével.

Sofia Carson – Come Back Home

Kevés ballada kapott helyet ebben az 50-es válogatásban, de Sofia Carson Bíbor szívek c. filmjében felcsendülő Come Back Home biztos volt, hogy helyet kap.

Tove Lo – No One Dies From Love

Tove Lo jött, látott és győzött: nagyon kevés esetben került fel 2 vagy akár több dal egy előadótól, de ennél kivételt kellett tennünk, ugyanis nem csak az alábbi videó egyszerre csodálatos és fájdalmas, de a dal is egyszerre tökéletes és keserédes.

Mabel – Animal

Ha felkeltette az érdeklődésedet, hogy milyen dalok előzik meg Mabel lemezén a néhánnyal fentebb emlegetett When The Party’s Over-t, akkor itt a lehetőség, hogy beletekerj az énekesnő karrierjének egyik legjobb dalába is.

YUNGBLUD – The Emperor

YUNGBLUD a tökéletes példája annak, hogy a pop-punk egyáltalán nem halott, sőt! Az énekes új lemezéről bármelyik dalt választhattuk volna, de az az igazság, hogy ez a dal pörögött a legtöbbet nálunk.

Taylor Swift – Bejeweled

Annyit cikkeztünk idén Taylor Swiftről, hogy igazából nincs is értelme magyarázni, miért került fel a Bejeweled a listánkra – tökéletes.

Avril Lavigne – Bois Lie (feat. Machine Gun Kelly)

Avril Lavigne-nek nagyon jót tett, hogy elkezdett barátkozni MGK-val és társaival, ugyanis végre visszatért pop-punk gyökereihez, új korongja, a Love Sux pedig messze felülmúlja előzőt alkotásait.

Sabrina Carpenter – bet u wanna

Fülledt, szexi és okos: ez Sabrina Carpenter új lemeze. Ha nem győzött volna meg a Nonsense, ez szinte biztosan meg fog.

Ellie Goulding – Easy Lover (ft. Big Sean)

Nagyon várós Ellie Goulding számszerint ötödik lemeze is, mely februárban kerül majd a boltok polcaira Higher Than Heaven címmel. A hallgatóság valamiért nem kapta fel Easy Lover c. szerzeményét, pedig minden megvan benne, amire 2022-ben szüksége lehet a hallgatóságnak.

David Guetta & Bebe Rexha – I’m Good (Blue)

Óriásit ment a TikTokon Bebe Rexha és David Guetta közös dala, amit egyébként ki sem akartak adni. Majd a platform megmutatta újra, milyen erős behatása van a zenei világra.

BLACKPINK – Shut Down

Sokan úgy vélték, hogy a BLACKPINK-nek semmi esélye arra, hogy felülmúlja előző lemezét és bár, kezdetekben elég sok kritika érte a lányokat, mégis sikerült egy teljesen sikeres lemezt és egy világturnét is berobbantani.

Sofia Carson – Two Tears in a Bucket

Hamár meghallgattuk Sofia érzelmes énjét, épp itt az ideje, hogy belehallgassunk a durván alulértékelt debütáló lemezébe is.

Lauv – All 4 Nothing (I’m So In Love)

Lauv új lemezének címadó dala a nyár egyik legkellemesebb és legkönnyedebb dala volt.

Elton John, Britney Spears – Hold Me Closer

Britney Spears újra a csúcson és a pletykák szerint vissza is tervez térni oda 2023-ban is. Csodálatos látni, hogy az énekesnő újra szabad és önmaga lehet, Elton Johnnal való közösét pedig rongyosra hallgattuk.

Harry Styles – Music for a Sushi Restaurant

Az idén Budapestet is megjárt Harry Styles több dala is óriásit ment, pláne az As It Was, de a nálunk a Music for a Sushi Restaurant ment a legtöbbet.

Grant Knoche – Mr. Independent

Féltünk egy kicsit az Euróvíziós Dalfesztivál amerikai verziójától, de sikerült 1-2 csemegét kitermelnie magából, ilyen például Grant Knoche Mr. Independentje is – az tuti, hogy a srácról sokkal többet fogunk hallani jövőre.

Bella Poarch – Villain

A TikTokerből lett énekesnő Bella Poarch nem elég, hogy kreatív a zenéjét illetően is, de egy olyan koncepciót hozott, amit eddig nem nagyon léptek meg – élő (majdnem Barbie) babák, de mindezt egy olyan hangzásvilággal, mint Taylor Swift I Did Something Bad c. dala.

Lizzo – About Damn Time

Lizzo 2022 nagy nyertese, ez nem kérdés. About Damn Time c. dala nálunk is elég sokat pörögött.

Taylor Swift – Vigilante Shit

Sosem gondoltuk volna, hogy Taylor elkészíti a Ready For It? kistestvérét… úgy tűnik, igaz, hogy soha ne mondd, hogy soha.

Leah Kate – But I Lied

Sokan Leah Kate-et virális 10 Things I Hate About You c. dala miatt ismerik. És igen, ő az az előadó, aki a modern korban szimplán egy dala miatt óriási ellenszenvet váltott ki az emberekből, például naponta kell megbirkóznia hate-kommentekkel TikTok oldalán, de szerencsére nem adta fel, hanem megerősödött. Igaz, valószínűleg egy újabb korosztállyal kell majd szembenéznie, amikor felfedezik My Bed c. dalát, ami Kylie Minouge egyik legsikeresebb dalát veszi alapul, de addig is, élvezzük azt a dalát, amivel megmutatta, hogy neki igenis helye van a popszcénában.

Meghan Trainor – Made You Look

Nincs mit hozzáfűzni: csodálatos látni Meghan Trainort újra a csúcson, de legfőképpen azt, hogy mennyire élvezi a sikereit. A Made You Look pedig visszarepíti a hallgatókat a 2010-es évekbe, amikor is All About That Bass c. dalával meghódította a slágerlistákat. A világnak úgy tűnik megint szüksége van egy kis body-positivity-re.

Anne-Marie x Aitch – Psycho

Anne-Marie idén a Szigeten mutatta be legújabb dalát, a Pyscho-t és mivel első sorból élvezhettük a bulit, nem kérdés, hogy bekerül-e a listába.

Charlie Puth – Left and Right (ft. Jung Kook of BTS)

Charlie Puth lemezét egy igazán hosszú TikTokos felvezetés előzte meg, majd pedig egy gyors albumkampány, de az alábbi dala órási siker lett és valahogy nálunk is elég sokat lett ismételve.

Minelli – MMM

Minelli debütáló lemeze nagyon várós, igaz, amikor még a MUSICDAILY-nek adott interjút, nem gondolta volna, hogy egyhamar kiadja első korongját, de az énekesnő beköltözött a hazai rádiókba és úgy tűnik, hogy hosszú ideig tervez ott maradni – de ezt mi nem bánjuk, ha ilyen minőségi dalokkal teszi.

5 Seconds of Summer – Bad Omens

Még mindig a Budapest Parkos koncert hatása alatt vagyunk, a Bad Omens pedig belopta magát a szívünkbe a lemezről később.

Mae Muller – I Just Came To Dance

Mae Muller nevével először a Little Mix koncerten találkozunk, mivel egyik dalát játszották a koncert előtt, amit gyorsan le is Shazamoztunk, később pedig több olyan dallal is jelentkezett, amit nagyon szívesen felraktunk volna a listára, de ha csak egy dalt hallgat meg tőle az ember, akkor az az I Just Came To Dance legyen.

Carly Rae Jepsen – Talking To Me

Igaz, a TikTok (sajnos) nem ezt a dalát kapta fel Carly Rae Jepsennek, de az lett volna az igazi, ha a Talking To Me megkapja azt az elismerést, amit érdemelt volna.

Raye, 070 Shake – Escapism.

Raye megmutatta, hogyan kell visszatérni: miután éveken keresztül nem engedte kiadója, hogy bemutassa debütáló lemezét, felbontotta a szerződést és független előadóként élete legnagyobb slágerét sikerült kiadnia – egyébként az Escapism. mellett a Black Mascara. is csodálatos.

Rina Sawayama – Frankenstein

Rina Sawayama valahogy még mindig nem kapja meg azt a figyelmet, amit érdemelne: új lemezének dalszövegei sokkal inkább mélyebbek és líraik, mint az eddigiek, de mégis egy kellemes, fogyasztható köntösben tálalja őket.

Dylan – Nothing Lasts Forever

Dylan valószínűleg a TikTokon nagyot ment You’re Not Harry Styles c. dala miatt lehet ismerős, 2022-es projektje pedig megmutatta azt is, mennyire változatos és izgalmas feltörekvő előadó is ő valójában.

Olivia O’Brien – Never Be The Same

Az év egyik legnagyobb meglepetése Olivia O’Brien Never Be The Same c. dala volt, ugyanis az énekesnő úgy váltogatja dalainak a hangzásvilágát, mint mások a pólójukat.

Daniel Seavey – Can We Pretend That We’re Good?

Daniel Seavey nem pazarolta az időt, miután sajnos a Why Don’t We szünetre vonult. Az énekes több szólódalt is kiadott már, melyek közül a legelső hivatalos kislemeze fel is került a válogatásunkra. Nagyon jó egyébként látni, hogy a srácok ennyire támogatják egymást szólóban is.

Johnny Orlando, BENEE – fun out of it

Johnny Orlando debütáló lemezének teljesen más lett a hangzásvilága, mint az előtte kiadott kislemezeinek, az énekes egy olyan oldalát ismerhettük meg, amit még senkinek sem mutatott meg ezelőtt. BENEE-vel közös dala pedig tökéletesen reprezentálja azt a világot, amit el szeretne hozni nekünk vele.

Rêve – Whitney

Hamár Meghan Trainornak sikerült visszatérnie egy pozitivitást árasztó dallal, akkor miért ne sikerülne a feltörekvő Rêve-nek is? A kandai énekesnő megfűszerezte saját dalát Whitney Houston I’m Every Woman c. dalával, amiben több sikeres embert is megnevez, például úgy szeretne énekelni, mint Whitney, úgy táncolni, mint Michael Jackson, vagy úgy hódítani, mint Marilyn Monroe .

Mimi Webb – Ghost of You

2023-ban ezt a dalt a Sziget Fesztiválon is hallani fogjuk, ugyanis Mimi Webb is érkezik hazánkba. Az eddig inkább melankolikus hangzásvilágot lecserélte glitterre és lüktető ütemekre, de érzelmes dalszövegei megmaradtak az aranytorkú énekesnőnek.

Rosse – Main Character

Rosse-ra mi az év közepén találtunk rá, amikor alábbi dalából osztott meg folyamatosan részleteket TikTokon és be is követtük, ugyanis nagyon izgalmasnak hangzottak a részletek, amiket kirakott. Mostanra pedig belopta magát a szívünkbe a feltörekvő énekesnő, aki egyébként olyan szinten megdobja hallgatói önbizalmát dalaival, hogy arra nincsenek szavak – elég beszédes a Main Character cím is, nem?

Tom Grennan – All These Nights

Felpörgette a szegedi éjszakát Tom Grennan, amig a SZIN egyik főfellépője volt, ahol több nagy slágerét is elhozta a magyar közönségnek. Az igazi energiabomba új lemezét 2023 elején mutatja be, valószínűleg telis tele lesz ilyen csodákkal, mint az alábbi.

ROSALÍA – SAOKO

Bár, valószínűleg hazánkba annyira nem ért el a ROSALÍA láz, brutális évet tudhat maga mögött az énekesnő, aki saját népzenéjét keveri általában modernebb hangzással, és valahogy, mindig működik. SAOKO c. dala például olyan, mintha egy autós üldözéssel teli film betétdala lenne.

Beyoncé – CUFF IT

Beyoncé visszatérése volt kétség kívül az idei év egyik legnagyobb popkulturális eseménye, Break My Soul c. slágere után a TikTok is kitermelt neki egyet, mely olyan fülbemászó, hogy nem tud elmenni az ember mellette.

Harry Styles – Late Night Talking

A másik Harry Styles dal, ami elvarázsolt minket kiemelkedően a lemezről, az a Late Night Talking, így muszáj voltunk nem kihagyni ezt sem.