Taylor Swift albuma az első a ’80-as évek óta, amiből több bakelit kelt el, mint CD

Az évszázad legkelendőbb bakelitje a Midnights.

Idén az egész világot letarolta Taylor Swift a tizedik, Midnights című albumával, mellyel számtalan rekordot döntött meg, most pedig egy újabb csatlakozott a sorhoz, méghozzá egy olyan, amire már 35 éve nem volt példa. Az énekesnő az Egyesült Királyságban ugyanis több bakelitet adott el a korongból, mint CD-t, és ennek köszönhetően összességében is több bakelit kelt el idén, mint CD – ilyen utoljára 1987-ben volt.

A lemez egészen pontosan 80 ezer példányszámban kelt el, amivel a legkelendőbb bakelit lett idén. A második helyen egyébként Harry Styles Harry’s House című albuma áll, a dobogó harmadik fokára pedig az Arctic Monkeys The Car-ja került fel. És ha ez még nem lenne elég, a Midnights az országban az évszázad legkelendőbb bakelitje is lett.

A CD egyébként 1988-ban vette át a vezetést a bakelittől eladások szempontjából, míg a kazettát csak 1991-ben sikerült lenyomnia.

Taylor a bakelitekből, csak úgy, mint a CD-kből, összesen négy különböző verziót dobott piacra, négy különböző borítóval, melyeknek a hátsó borítói összerakva egy órát formálnak.

Az énekesnő jövőre turnéra is indul, melynek egyelőre csak az amerikai dátumait jelentették be.