20 dolog, amit tudnod kell Louis Tomlinsonról

Tudtad, hogy részben belga származású?

A Directionereknek, és Louis Tomlinson rajongóinak a december 24. nem csak a karácsony miatt különleges, hanem azért is, mert nagy kedvencük ezen a napon látta meg a napvilágot 1991-ben. Az énekes több, mint egy évtizede robbant be a köztudatba a One Direction tagjaként, de már két szólólemezt is maga mögött tudhat, jövőre pedig Budapestre is ellátogat a turnéja során. Íme 20 érdekesség, amit érdemes tudni Louis-ról.

1. Doncasterben született

Louis Anglia északi részén, Doncasterben látta meg a napvilágot. A várost kicsit kevesebb, mint 110 ezren lakják, és érdekesség, hogy Yungblud is itt született és nevelkedett.

2. Belga származású, legalábbis valamilyen szinten

Kevesen tudják, hogy 1/16-od részben belga vagyok

– tweetelte 2012-ben.
3. Nem a vér szerinti apja után kapta a Tomlinson nevet

Louis Troy Austin néven látta meg a napvilágot, amit a vér szerinti édesapja, Troy Austin után kapott. Csakhogy a szüleinek kisbaba korában elváltak az útjaik, a férfi pedig nem tartotta a kapcsolatot a fiával, így inkább felvette az akkori nevelőapja nevét.

4. 6 testvére van

Elég nagy családja van, ugyanis összesen hat féltestvére van, így heten vannak testvérek, akik közül ő a legidősebb. 4 lánytestvérével, Charlotte-tal, Félicité-vel, aki sajnálatos módon 2019-ben, 18 éves korában elhunyt, és Phoebe-vel és Daisy-vel nevelkedett, akik ikrek. Az édesanyja új kapcsolatából szintén egy ikerpár, Doris és Ernest született 2014-ben, emellett pedig apai ágról is van egy féltestvére, Georgia.

5. Elsőre nem sikerült az érettségije

Első nekifutásra nem jött össze neki az érettségi, ezért nem is próbálkozott tovább ugyanott. Helyette inkább sulit váltott, és ott tette le a vizsgáit.

6. Színészként is kipróbálta magát

Kiskorában statisztaként szerepelt a brit Fat Friends című műsorban, és ez annyira megtetszett neki, hogy jelentkezett is egy színészképzőbe. Kisebb szerepeket tudhatott magáénak az If I Had You filmben és a BBC Waterloo Road című sorozatában, azonban a színészi karrierje itt ki is fulladt. Természetesen nincs kizárva, hogy a jövőben visszatérjen ehhez a szenvedélyéhez, mi legalábbis biztosan örülnénk neki.

7. Ez a két dolog motiválta, hogy jelentkezzen az X Factorba

Az új sulijában, a  Hall Cross-ban több zenés darabban is szerepelt, köztük a Greese-ben, melyben ő kapta a főszerepet. Részben ez inspirálta arra, hogy jelentkezzen az X Factorba, részben pedig az, hogy beintsen az egykori bandájának. 14 éves korában ugyanis egy Green Day tribute együttes énekese volt, csakhogy, mikor egy új srác jött a suliba, a bandatársai lecserélték Louis-t rá.

Úgy voltam vele, hogy akkor inkább elmegyek az X Factorba, és megbaszhatjátok mind! De egyébként ebben a bandában ízleltem meg először, milyen is előadónak lenni, és jöttem rá, hogy jól megy nekem

– emlékezett vissza a Vice-nak.
8. Csak másodjára jött össze neki az X Factor

Az érettségijéhez hasonlóan az X Factorral is csak másodjára járt szerencsével: már 2009-ben is jelentkezett a műsorba, azonban akkor a zsűri elé sem jutott el. Szerencsére nem szomorkodott sokáig miatta, és esze ágában sem volt feladni, mi több, ez a kis vereség inkább motiválta, hogy jövőre méginkább odategye magát.

9. Bandában szeretett volna menni az X Factorba is…

…csakhogy senki nem jelentkezett a felhívására.

Még a meghallgatás előtt kiírtam pár fórumra, hogy embereket keresek, mert idén bandában szeretnék menni. Úgy gondoltam, úgy több esélyünk lesz, de senki nem írt vissza. Amikor aztán kiderült, hogy egy bandába raktak, majd kiugrottam a bőrömből örömömben

– mesélte a VEVO-nak.
10. Hazaküldte a fizetése egy részét

A brit X Factorban, ahogy az a szigetországban általános, a srácok hetente kaptak fizetést, ami 55 font volt – ez a mai árfolyamon körülbelül 25 ezer forint. Az énekes ebből 25 fontot, vagyis nagyjából 11 ezer forintot hazaküldött édesanyjának, hogy biztosan legyen elég pénze eltartani testvéreit.

11. Egykori bandatársa szerint büdös a lába

Még a One Directionös időkben osztotta meg Niall a nagyközönséggel a The Sun magazinban, hogy a egykori bandatársának bizony eszméletlenül büdös a lába:

Sosincs rajta zokni, pedig mindig edzőcipőben van… jól beizzad a lába és meg is van a baj. Amikor turnézunk és leveszi a cipőjét, mind öklendezünk.

12. Ő írta a legtöbb One Direction dalt

Ő volt a One Direction fő dalszerzője, ugyanis az 5 bandatag közül ő írta a legtöbb dalt, szám szerint 38-at. A második egyébként Liam, akinek összesen 31 1D dalban van benne a keze.

13. Neki köszönhetjük a One Direction felnőttebb hangzását

A banda egyik hosszútávú kollaborátora, Savan Kotecha szerint Louis volt az, aki a leginkább harcolt azért, hogy a negyedik albumra, a Four-ra már egy érettebb, felnőttebb hangzással állhassanak elő a fanoknak. Ezt a Directionerek azzal köszönték meg neki, hogy tulajdonképpen „kiadták” kislemezként a No Control című szerzeményt, ami egyébként a legtöbb dalukhoz képest szövegileg sokkalta szexuálisabb.

14. 2016-ban született meg első gyermeke

2016. elején született meg első gyermeke, Freddie Reign, akinek az édesanyja a stylist Briana Jungwirth. A szülők egyébként nem voltak sokáig együtt, mi több, már a fiuk születésekor sem alkottak egy párt. 2017. elején, egy másik, egyéves kapcsolat után Louis újra összejött Eleanor Calderrel, akivel 2011. és 2015. között már együtt voltak.

15. Zsűriként tért vissza az X Factorba

Nem csak versenyzőként, de zsűriként is részt vett a tehetségkutatóban, méghozzá 2018-ban, 8 évvel azután, hogy harmadik helyen végzett a bandával. A fiúknak volt a mentora, és az ő mentoráltja, Dalton Harris nyerte meg az évadot, ami egyébként Nagy-Britanniában az utolsó volt.

16. Szólókarrierje elején csak az érdekelte, hogy legyen egy slágere

Az első két szólódala, a Steve Aokival közös Just Hold On, és a Bebe Rexha és Digital Farm Animals közreműködésével készült Back to You teljesen más hangzásúak, mint a 2020-as albuma, a Walls, ennek pedig megvan az oka.

Azután, hogy egész karrierem során popzenét csináltam, az elején csak az érdekelt, hogy legyen egy slágerem

– írta a közösségi oldalain.
17. Részben az édesanyja és a testvére halála inspirálta a debütáló lemezét

Elmondása szerint, miután 2016-ban az édesanyja leukémiában, 2019-ben pedig a testévre, Félicité túladagolásban elhunytak, újragondolta, hogy milyen albumot is szeretne kiadni: ennek köszönhetően lett a Walls ennyire nyers és őszinte.

18. A legnagyobb inspirációi

A legnagyobb inspirációi közé tartozik Robbie Williams, az Oasis, Ed Sheeran, az Arctic Monkeys, és a The Fray.

19. Egyszer majdnem lecsukták

Az eset még 2017-ben történt, amikor a Los Angeles-i reptéren rátámadt egy paparazzira, aki provokálta, és nem hagyta békén. 20 ezer dollár ellenében viszont szabadlábra helyezték, melyet természetesen kifizettek – kemény 5 millió forintról beszélünk.

20. Jövőre Budapestre érkezik

Idén jelent meg második albuma, a Faith in the Future, jövőre pedig világkörüli turnéra is indul a koronggal, melynek keretein belül Budapestre is ellátogat szeptember 15-én. A jegyeket még be tudjátok szerezni ide kattintva.