James Cameron tudományosan bizonyította, hogy Jack nem élhette túl a Titanic-ot

Egy különkiadás is érkezik erről a vitatott témáról.

Valószínűleg kevés olyan ember él a Földön, aki ne látta volna a Titanic-ot, és azt is kijelenthetjük, hogy a legtöbb néző sírt a végén. Ennek az egyik oka, hogy az 1997-es, James Cameron által rendezett film egyik főhőse, Jack (Leonardo DiCaprio) meghal benne, az pedig még most, két és fél évtizeddel később is vita tárgyát képzi, hogy vajon túlélhette volna-e a katasztrófát. A rendező nincs elragadtatva ezektől a teóriáktól, mi több, 2019-ben nemes egyszerűséggel ostobának nevezte őket, most pedig egyszer s mindenkorra véget vetett nekik.

A rendező a The Toronto Sunnak árulta el, hogy tudományos kutatást végzett, hogy bebizonyítsa: két ember nem élhetett volna túl a Titanic végén a fagyos óceánon úszó ajtón, ezt pedig jövőre mindenki láthatja is. 

Készítettünk egy tudományos kutatást, hogy véget vessünk ennek a dolognak, és végleg magunk mögött hagyhassuk. Csináltunk egy alapos elemzést egy hipotermia szakértővel, akivel újraalkottuk a filmben látható fadarabot, és jövő februárban érkezik is erről egy kis különkiadás

– nyilatkozta.

Hogy hogy nézett ki a kísérlet?

Volt két kaszkadőr, akiknek ugyanannyi a súlya, mint Kate-nek és Leo-nak volt. Érzékelőkkel borítottuk be őket, és jeges vízbe tettük őket, majd különböző módszerek segítségével megnéztük, hogy túlélhették volna-e ezeket a körülményeket. Azt a választ kaptuk, hogy lehetetlen, hogy mindketten megúszhatták volna. Csak egyikük élhette túl

– folytatta.

James Cameron azt is hozzátette, hogy szerinte a film története és mondanivalója szempontjából is muszáj volt meghalnia Jacknek. 

Jacknek meg kellett halnia, pont, mint a Rómeó és Júliában. A film a szerelemről, az áldozatról, és a halandóságról szól. Ez a szerelem pedig az áldozat mértékében mérhető… Talán így 25 évvel később már nem kell többet ezzel foglalkoznom.

Jövő februárban, egészen pontosan a Valentin-napi hétvégén érkezik a mozikba a Titanic megújított, 4K változata, a fentebb említett különkiadás pedig ennek a megjelenésével esik egybe. A filmet eredetileg 1997. decemberében mutatták be, és hatalmas sikert aratott, mára pedig már a legnagyobb klasszikusok között tartják számon.