Megérkeztek az első képek a Riverdale utolsó évadából – erre számíthatunk a befejező részekben

Jövőre 6 év után véget ér az ikonikus sorozat.

Megérkeztek az első képet a Riverdale hetedik, és egyben utolsó évadából, mely az 1950-es évekbe repít vissza minket, és a kedvenc karaktereinket. Spoiler alert azoknak, akik esetleg még nem fejezték volna be a hatodik évadot: végén Cheryl-nek (Madelaine Petsch) sikerül elpusztítani az üstököst, ami kis híján megsemmisítette Riverdale-t, azonban valami félrecsúszott eközben, és a város lakói hirtelen 7 évtizedet ugranak vissza a múltba.

Archie (KJ Apa) és a barátai az ’50-es években, a középiskolában találják magukat, és senki nem emlékszik arra, hogy kerültek oda – kivéve Jugheadet (Cole Sprouse). Az Entertainment Weekly-nek köszönhetően most beleshetünk a jövőre érkező, befejező évadba, és a széria kreátora, Roberto Aguirre-Sacasa egy kicsit mesélt is arról, hogy mire számíthatunk az új részekben.

Lapozz az Instagram posztban az első képekért:

Roberto elmondása szerint a hetedik évad története egyszerre teljesen váratlan, ugyanakkor elkerülhetetlen, és ugyanolyan őrült lesz, mint az ’50-es évek voltak. Bár a szereplők esszenciája ugyanaz marad, változásokon esnek át az új univerzumban: Veronica (Camila Mendes) például ugyanúgy kívülálló lesz, és a felső tízezer tagja, de nem New York-ból érkezik meg Riverdale-be, hanem Los Angeles-ből, Hollywoodból. Archie sokkal ártatlanabb és romantikusabb lesz, mint amilyennek eddig láthattuk, Fangs (Drew Tanner) pedig olyan, mintha csak a Grease musicalből lépett volna elő.

Judhead az egyetlen, aki emlékszik arra, mi történt azelőtt, hogy visszakerültek volna a múltba, így ezt a rejtélyt neki kell megoldania, és ez sikerül is az első rész végén. Őt láthatjuk majd a képernyőn a jól megszokott, régi Judheadként, és az ’50-es évekbeli karakterként is. Természetesen nem az időugrás lesz az egyetlen csavar az új részekben, ugyanis a második epizódban történik valami nagyon, nagyon sötét dolog.

A kreátor azt is elárulta, hogy ennek az évadnak nem lesz egy kifejezett gonosza. Sokkal inkább arra fog fókuszálni, hogy a szereplők hogyan találják meg a saját útjukat a múlt elnyomó, homofób és rasszista valóságában, így ilyen szempontból furcsa módon ez lesz az eddigi legföldhözragadtabb évad.

Roberto az Instagram oldalán egy rövid videót is megosztott az első epizódból:

A Riverdale 2017-ben startolt el, és azonnal hatalmas sikert aratott világszerte a Netflixen. Eddig hat évadot élt meg, az utolsó, hetedik felvonás pedig jövő tavaszra várható.