10 dolog, amit nem tudtál Nicki Minaj-ról

Tudtad, hogy 15 munkahelyéről rúgták ki ugyanazzal az indokkal?

Nicki Minaj 2007-ben tűnt fel a zenei színtéren, mikor is kiadta debütáló mixtapejét, majd 3 évre rá az első albuma, a Pink Friday is megérkezett. A korong még abban az évben platinalemez lett, és nem kevesebb, mint 14 hetet töltött a Billboard 200 top 10-ben, többet, mint bármelyik női rapper előtte. Azóta még 3 albumot, 4 turnét, köztük egy magyar koncertet, és számos slágert tudhat maga mögött, és minden idők egyik legsikeresebb rappereként tartják számon. Íme 10 érdekesség, amit nem biztos, hogy tudtál Nickiről.

1. Trinidadban született

Trinidadban, egészen pontosan Port of Spain város Saint James kerületében látta meg a napvilágot, és a gyerekkorának egy részét itt is töltötte a testvéreivel és a nagymamájával. Édesanyja ekkoriban már New York-ban élt, és ott járt főiskolára. Nicki 5 éves volt, mikor a szüleivel és a testvéreivel ő is New York-ba költözött. 

2. Nem a legstabilabb háztartásban nőtt fel

Édesapja drog- és alkoholproblémákkal küzdött, emellett pedig agresszív is volt a családdal, ami odáig fajult, hogy 1987-ben leégette a házukat. Nicki azzal próbált meg elmenekülni a problémák elől, hogy különféle alteregókat kreált magának, így született meg először Cookie, majd a későbbi a karrierje során is megtartotta ezeket.

3. Művészsuliba járt

A Fiorello H. LaGuardia művészeti középiskola tanulója volt, ahol főként színjátszást tanult, és színésznő szeretett volna lenni. 19 évesen szerepet is kapott egy darabban, ám ezután nem járt sok szerencsével, így pincérnőként kezdett dolgozni.

4. Ezért rúgták ki egy csomó munkahelyről

Saját bevallása szerint legalább 15 munkahelyéről rúgták ki ugyanazzal az indokkal. Hogy mi volt az? Szimplán udvariatlanul viselkedett a vendégekkel. 

5. Egy rapcsapatban kezdte karrierjét

Egy The Hoodstars nevű rapcsapatban kezdte karriejét, melyben rajta kívül még hárman voltak, köztük az exe, Safaree Samuels is.

6. Ezért lett Minaj a művészneve

Miután otthagyta a The Hoodstars rapcsapatot, szóló dalokat kezdett feltölteni MySpace oldalára, és különböző kiadóknak is elküldte őket: végül így szerződtette le a Dirty Money. A teljes neve Onika Tanya Maraj, így először a Nicki Maraj művésznévvel próbálkozott, ám az akkori menedzsere hatására megváltoztatta Minaj-ra, mert szerinte az jobban illett a zenéjéhez.

7. 3 mixtape-et adott ki a Pink Friday előtt
https://open.spotify.com/album/2upw5IrzeqKApIQZyx5o6r?si=fSmRYcWFQgicQx8EOvg3lw

Debütáló albuma előtt már 3 mixtape-et is piacra dobott Playtime is Over, Sucka Free és Beam Me Up Scotty címmel. Ezek közül az legutóbbit idén májusban újra kiadta, pár vadiúj dallal kiegészítve.

8. A kedvenc színe a pink

Valószínűleg ez senkit nem ér meglepetésként, hiszen a munkássága során rengetegszer megjelent ez a szín: nem véletlenül lett a debütáló albuma címe Pink Friday, a harmadik korongjáé pedig The Pinkprint.

9. Ezeken a hangszereken tud játszani

Bár az eddigi karrierje során nem sűrűn csillogtatta meg az efféle tehetségét, két hangszeren is tud játszani. Az egyik a zongora, a másik pedig meglepő módon a klarinét! Elmondása szerint még középsulis korában tanult meg játszani rajta, és nagyon jól ment neki.

10. 2020-ban született meg első gyermeke

2019 októberében ment férjhez Kenny Petty-hez, első gyermekének pedig 2020-ban adott életet.