21 évet kapott a férfi, aki elrabolta Lady Gaga kutyáit, miután lelőtte a kutyasétáltatóját

A férfi nem tudta, hogy a kutyák az énekesnőhöz tartoznak.

21 év börtönbüntetésre ítélték a férfit, aki lelőtte Lady Gaga kutyasétáltatóját, és elrabolta két francia bulldogját. Az ítéletet december 5-én mondták ki, amit a vádlott, James Howard Jackson elfogadott, bár nem ismerte be a bűnösségét, és nem is tagadta.

A hatóságok elmondása szerint az elkövetők nem voltak tisztában azzal, hogy a kutyák az énekesnőhöz tartoznak, csupán a francia bulldogok értéke motiválta őket, ami több ezer dollárra, vagyis több, mint 300 ezer forintra is rúghat az Egyesült Államokban.

Az eset még tavaly február 24-én történt. Az elítélt, és több bűntársa kocsival járták Hollywood utcáit kifejezetten francia bulldogok után kutatva, mikor is velük szembe sétált Gaga kutyasétáltatója, Ryan Fischer az énekesnő három kutyájával. Jackson meglőtte a férfit, és elraboltak kettőt a három eb közül. Később Fischer azt írta a közösségi oldalain, hogy közel volt a halálhoz.

Az elrabolt kutyákat, akikért egyébként a sztár jutalmat is ajánlott, pár nappal később visszavitte hozzá egy nő, akit szintén gyanúsítottak a rablást és gyilkossági kísérletet illetően.

Lady Gaga szóvivői nem kívántak nyilatkozni az esettel kapcsolatban.