12 dolog, amit tudnod kell Conan Gray-ről

Tudtad, hogy ő volt a 2020-as év legsikeresebb új előadója? 

Conan Gray 2018-ban kezdte zenei karrierjét, mikor is megjelent debütáló EP-je, a Sunset Season. Ekkorra már egy stabil követőtáborral rendelkezett Youtube csatornájának köszönhetően, ahol feldolgozásokat, vlogokat, és néha saját dalokat is megosztott. Első albuma, a Kid Krow 2020-ban érkezett meg, mely a Billboard album lista 5. helyén kötött ki, és ezzel ő lett az év legsikeresebb új előadója. Összegyűjtöttünk 12 érdekességet, amit érdemes tudni Conanről.

1. Ír és japán származású

Édesanyja japán, édesapja pedig főként ír származású. Kiskorában a család Hirosimába költözött, hogy a beteg nagypapáját gondozzák, és két évig éltek ott. Ennek köszönhetően folyékonyan beszél japánul, bár saját bevallása szerint sokat felejtett az évek során.

2. Kiskorában rengeteget költöztek

Conan Kaliforniában, egy Lemon Grove nevű kisvárosban látta meg a napvilágot. 3 éves volt, mikor elváltak a szülei, innentől kezdve pedig rengeteget költözött az édesapja munkájának köszönhetően, aki a hadseregben tevékenykedett. Volt, hogy egy éven belül nem kevesebb, mint 12 új helyen laktak! Részben ennek következtében nehezen tudott beilleszkedni, és sokat zaklatták az iskolában. Tinédzser évei elején aztán a Texas állambeli Georgetown-ban telepedtek le, ahol a középsulis évei hátralévő részét töltötte.

3. 9 évesen kezdett videózni

2013-ban csinálta meg a Youtube csatornáját, első videóit pedig 9 évesen osztotta meg. Főként a kisvárosi élete mindennapjairól osztott meg vlogokat, de feldolgozásokat, és saját dalokat is posztolt, az évek során pedig több, mint 25 milliós megtekintésre tett szert. 

4. Lorde zenéje inspirálta az első EP-jét

Első kislemeze, az Idle Town 2017 tavaszán jelent meg, majd nagyjából másfél évre rá első EP-je, az 5 dalos Sunset Season is megérkezett. Elmondása szerint a középlemez legnagyobb inspirációja Lorde, és az énekesnő Pure Heroine albuma volt. Az EP egy éves évfordulója alkalmából ezt írta Conan: 

El sem tudom mondani, hogy mennyire megváltoztatta az életemet ez az 5 dal, így inkább meg sem próbálom. Most boldogabb vagyok, mint egész életem során valaha is voltam, és ezt nektek köszönhetem. 

5. A Kid Krow a gyerekkorát foglalja össze

Debütáló albuma sokféle témát feszeget a kissé nehéz gyerekkorából: többek között a szegénységről, a bántalmazásról, a diszkriminációról és a magányról is énekel rajta. 

Mikor fiatal vagy, elképzelhetetlen számodra, hogy az élet nem lesz mindig ilyen nehéz. Egy nagyon instabil háztartásban nőttem fel, így nem volt túl jó az életem akkoriban, sok fájdalommal küzdöttem. Nem én vagyok a legmenőbb srác, de már elfogadtam, hogy valamilyen szinten fura vagyok, így nem is akarok más lenni. Az albummal az a célom, hogy arra ösztönözzem a fanjaimat: szeressék önmagukat

– nyilatkozta a lemezről.
6. Igaz történet inspirálta a Heather-t

Eddigi egyik leghíresebb dalát, a Heather-t, mely a TikTokon is nagyot szólt, igaz történet inspirálta. A kiszemeltje ugyanis fülig szerelmes volt egy Heather nevű lányba, akivel egyébként Conannek semmi problémája nem volt, de emiatt szívből gyűlölte. 

Kicsit ciki bevallani, de így van. Féltem, hogy mit fognak gondolni róla az emberek, hiszen nem szép dolog ilyet mondani, de nem igazán hallottam még senkit, aki ennyire nyíltan bevallotta volna ezt a dolgot. Bocsi, Heather, egyébként egy csodálatos ember vagy

– nyilatkozta a dal történetéről.
7. Girl In Reddel, BENEE-vel, és a Panic! at the Discoval is turnézott

Legelső saját amerikai turnéjára Girl In Reddel indult, majd a másodikon BENEE volt a vendége. A Panic! at the Disco 2019-es turnéja egy szakaszán pedig ő volt a vendég, melynek során jópár teltházas arénában lépett fel. A 2020-as Kid Krow turnét sajnos le kellett mondania a járvány miatt, azonban 2022-ben ismét útnak indult, és több európai városba is ellátogatott.

8. A legnagyobb Taylor Swift fannak tartja magát

Számtalanszor áradozott már arról, hogy mennyire szereti Taylor Swiftet, mi több, az énekesnő legnagyobb rajongójának tartja magát! Az első lemeze, a Kid Krow megjelenése után Taylor posztolt is róla, amit természetesen Conan nem hagyott kommentár nélkül:

Köszönöm, hogy egész életem során inspiráltál a dalaiddal és a szövegeiddel. Őszintén úgy érzem, hogy emberként, és művészként is rengeteget köszönhetek neked, szavakkal nem is tudom kifejezni, mennyit jelentesz nekem

– válaszolta Conan.

Egy interjúban azt is elárulta, hogy Taylor privát üzenetben is felkereste, és megdicsérte a lemezét, ami mindennél többet jelentett neki.

9. Régóta barátok Billie Eilish-sal

Billie-vel 15 éves kora óta jó barátok vagyunk. Mindketten nagyon fiatalon kezdünk, és az, hogy a kezdetek óta figyelemmel kísérhettem a karrierje apró részleteit, hatalmas segítség volt számomra

– mesélte az ET-nek.
10. A Bershkával volt közös kollekciója

Nem csak a zenéjével ért el sikereket: tavaly dobta piacra a Bershkával közös kollekcióját, melynek minden egyes darabja uniszex. Többek között Conan nevével fémjelzett pólók, pulcsik, nadrágok, és különféle kiegészítők is elérhetőek voltak az üzletekben világszerte.

11. Sokak szerint hasonlít Dua Lipára…

…és ezzel ő is tisztában van! Mi több, egy interjúban elárulta: annyian mondták már neki, hogy a telefonján a saját profiljának a képe egy kép Dua Lipáról.

12. Legjobb barátok Olivia Rodrigo-val

Nem Billie az egyetlen híresség, akit a baráti körében tudhat. Olivia Rodrigo-van Dan Nigro producer által ismerkedtek meg, hiszen ő csinálja mindkettőjük zenéjének a nagy részét, és nagyon hamar megtalálták a közös hangot. Hamar legjobb barátok lettek, és szinte elválaszthatatlanok lettek egymástól.