Román bűvész játszotta Izét a Wednesday-ben – így vették fel a jeleneteit

Nem CGI keltette életre az ikonikus karaktert.

Az egész világot letarolta a Netflix legújabb nagy dobása, a Wednesday, mely a napokban meg is döntötte a Stranger Things rekordját, mint a legnézettebb angol nyelvű sorozat a premier hetében. Mind a nézőket, mind a kritikusokat levette a lábukról a címszereplőt játszó Jenna Ortega zseniális alakítása a sorozatban, azonban, akiről kevesebb szó esik, az Wednesday segítője, az ikonikus kéz, Izé.

Könnyen azt gondolhatnánk, hogy a karaktert CGI segítségével keltették életre, azonban nem ez a helyzet. Egy hús-vér ember játszotta el, méghozzá egy román bűvész, Victor Dorobantu. A 25 éves srác ugyanúgy kapta meg a szerepet, mint a többi színész: meghallgatáson kellett részt vennie, melynek során rajta kívül még sok-sok ember pályázott a szerepre, a készítők, köztük Tim Burton választása pedig rá esett.

Nehéz folyamat volt, mert érzelmeket kellett kifejeznem szimplán egy kézzel, aminek nincs hangja, vagy éppen felirat hozzá. Kemény munka csak egy kézzel érzelmeket bemutatni

– nyilatkozta az ET-nek.

Lapozz a színfalak mögötti képekért:

A széria egyik készítője, Miles Millar elmondása szerint rengeteget próbáltak, például hogy a jelnyelvet tökéletesítsék, a stúdióban pedig volt egy régi bábszínház, aminek a segítségével Izé mozgását tudta gyakorolni Victor. A jelenetek felvételénél tetőtől talpig egy speciális, kék ruhában kellett lennie, amiből csak a keze, és a ráépített, latex műkéz lógott ki.

Jenna a Screen Rantnek mesélt arról, hogy nézett ki Izével a forgatás:

Volt, hogy a fal mögé bújt el, és volt, hogy az ágy alá. A kezére volt építve a műkéz, ami ide-oda sétálgatott. Timnek nagyon tetszettek a mozdulatai, de szegény minden egyes nap hosszú órákat töltött a maszkmestereknél, amíg feltették a kezet rá.