Komoly felhívás érkezett a The Sign-tól az évvégi események közeledtével

Black Friday, őrült hajsza a legmárkásabb darabokért és hogy a karácsonyi ajándék is azt mutassa meg, mennyire „Sok pénz” van a zsebekben. A The Sign díjnyertes zenekar „Sok pénz” című dala napjainkban még időszerűbb, mint valaha! A szám mellé ezúttal egy őszinte, nyers hangulatú videóklip debütál!

A többszörös MAHASZ toplistás és Szikra-díjban részesült The Sign legutóbbi stúdióalbuma, a „Mi fedeztük fel Amerikát” a banda dallamos indie pop stílusán és szemfelnyitós szövegein keresztül üzen mai társadalmunk jelenségeiről.

A „Sok pénz” a lemez egyik legszatirikusabb felvétele, amely jellemző embertípusok vonásait nagyítja fel, sarkosítja azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet mindennapjaink egocentrikus és pénzközpontú működésére. 

Manapság sokat hallani, hogy anyagias világban élünk. Én azt látom, hogy szinte semmi sem maradt körülöttünk, amit ne pénzben mérnénk. Egyre több az érdek és egyre kevesebb a szeretetkapcsolat. Különösen vonatkozik ez a dal a most induló Black Friday-re és ünnepi előkészületekre, ilyenkor még fontosabb, hogy az emberi kapcsolódást és a törődést tartsuk szem előtt, ahelyett, hogy a forintban mérhető, gyorsan elavuló vagy elévülő tömegtermékeket hajszoljuk.

– osztja meg a frontember, Czinke Máté a szerzeménye hátterét. 

„Sok pénz” szókimondó, sallangoktól mentes, amihez egy ehhez jól hasonuló klipet álmodott meg az együttes.

Úgy gondoltuk itt az ideje visszamenni a gyökereinkhez, ami a mi esetünkben egy garázs, ugyanis Miskolcon egy garázsban kezdtünk el először együtt zenélni 2012-ben

– mesélte Máté.