14 millióan szerettek volna jegyet venni Taylor Swift turnéjára, törölték a nyilvános jegyárusítást

Horror áron lehet másodkézből beszerezni a jegyeket.

Pár hete jelentette be Taylor Swift, hogy jövőre ismét turnéra indul, az amerikai dátumokra pedig november 15-től lehetett elővételben jegyeket vásárolni, azonban nem úgy alakult a dolog, mint ahogy arra a rajongók számítottak. A Ticketmaster a Verified Fan rendszert alkalmazta az elővét folyamán, azaz a legnagyobb rajongók számára nyitották meg azt, így összesen első körben másfél millió felhasználónak adták meg a lehetőséget, hogy bebiztosítsák a helyüket a koncertekre.

Azonban a valós számra, hogy hányan próbáltak meg jegyet venni, valószínűleg ők sem számítottak. A botokat is beleszámítva ugyanis nem kevesebb, mint 14 millióan álltak be a virtuális sorba kedden, így a jegyvásárlásból valóságos éhezők viadala lett. A Ticketmaster rendszere többször összeomlott a túlterheltség miatt, így sokan el sem tudtak jutni a vásárlásig, de akinek mégis sikerült, azoknak is több órás várakozási idővel kellett számolniuk.

Végül összesen 2 millió jegyet adtak el, ennek következtében pedig törölniük kellett a nyilvános jegyárusítást, amire ma, azaz november 18-án került volna sor, ugyanis nem maradt elég jegy.

A rendszereink túlterheltsége miatt, és azért, mert nem maradt elég jegy, töröltük a holnapi nyilvános jegyárusítást Taylor Swift The Eras Tour turnéjára

– áll a Ticketmaster közleményében.

A koncertsorozat amerikai szakaszára eddig 52 show-t jelentettek be, átlagosan 70 és 80 ezer közötti férőhelyes stadionokba, ám ez úgy tűnik, nem volt elég, ugyanis a Live Nation elnöke, Greg Maffei elmondása szerint 900 stadiont is meg tudtak volna tölteni csak az elővét alatt. Nincsenek jó helyzetben azok, akik a pénteki, nyilvános jegyárusításon szerették volna beszerezni a jegyüket: az egyik floridai koncertre például 28 ezer dollárért, vagyis több, mint 11 millió forintért lehet megvenni másodkézből.

Az énekesnő utoljára 2018-ban indult turnéra, a jövő évi, The Eras Tour nevű koncertsorozatával pedig ígérete szerint nem csak a legújabb, Midnights című albumát fogja népszerűsíteni, hanem a karrierje összes eddigi lemezét is. Az európai szakasz bejelentése egyelőre még várat magára, de reméljük, hogy hamarosan érkeznek a dátumok, és azt is, hogy gördülékenyebben megy majd a jegyárusítás rá, mint az USA-ban.